Kutyáktól miért undorodnak egyes emberek?
Míg mások meg ugye lakásban gyakorlatilag családtag szinten kezelik, együtt élnek kutyáikkal.
Olyat is hallottam hogy új szőnyeget vettek ezért úgy döntöttek a családi kutyát menhelyre viszik hogy ne koszolja össze. Ezek már milyen emberek?
Aztán személyesen láttam hogy apuka tudatosan a kisállatok utálatára nevelte a 3 éves kislányát!!! A kis csivava amit a nagypapa hozott neki odament a kislányhoz játszani erre az apuka elhajtotta és kérdezi a kislányt: "Barátod a kutya?" a kislány:"Nem! Nem szeretem!" az apuka: "Nagyon helyes!" Beteg ez az apuka!
Az a szőnyeges példa elmondhatatlanul gusztustalan. Nem számít, ha valaki nem szeret egy bizonyos állatfajt, vagy nem képes mély köteléket kialakitania egy állattal, de amikor az állat sinyli meg, hogy egy ember nem képes felelősséget vállalni, az undorító. (sokat utaztam, és mindig látok a városok között a semmibe kirakva kutyákat/macskákat, szóval a menhely még csak nem is a legrosszabb ami történhet szegenyekkel)
Az apukás példa viszont ¯\_(ツ)_/¯
Szíve joga, hogy mire neveli a gyereket, amíg az nem árt a gyereknek. De jah, elég retardált dolog, hogy a gyerek még egy csivavával sem játszhat, de lehet hogy az van a dolog mögött, hogy félti a kutyaharapástól.
Nagyon sokan rettenet igénytelenül tartják a kutyájukat. Nekünk szobakutyánk van (spicc), folyamatosan ki van kefélve, kéthavonta fürdetjük, a lábait és a popsiját minden séta után megmossuk és kivagdossuk a kakis szőrt a fenekénél. Illatos, tiszta, ápolt kis kutya, senki sem undorodott eddig tőle, mi ia puszilgatjuk..
De kis és nagytestű kutyák között is többet ismerek, amihez nem szívesen nyúlok hozzá. Nagyon édesek, nagyon szeretem magam kikutyázni velük, de azonnal megyek ruhát cserélni, ha tudok és kezet/arcot mosni, mert porosak és kutyaszagúak. És sajnos a legtöbb kutyás otthona is ilyen szagú.
Nekünk is korábban a szőnyeget találta meg, amíg nem volt szobatiszta, hát én is azonnal súroltam ki és undorodtam tőle utána is. Most már szobatiszta, az első adandó alkalommal vittem is a szőnyeget tisztítóba. Nem akarok úgy sétálni az otthonomban, hogy mire eljutok a fürdőből az ágyig, a talpam kutyaszőrös és van esély arra, hogy a korábbi kutyapiszokból is van rajta, amit nem tudtam eléggé felfertőtlenítőzni. A normális kutyatartás időigényes... Pedig ez csak egy 3 kilós kutya.
Az előttünk itt lakó a közös kertben tartotta a kutyát, mindenki a piszkát szagolta... Tőlünk is féltek épp emiatt. És megértem. Gusztustalan emberek vannak. Megszokják a kutya mocskát és akkor viseld el. Ugyanez a gyerekekkel.
Jó barátom Tónit örökké hegessé tette egy kutya. A fejét szétharapta sajnos Tóni azóta is utálja a kutyákat távolságot tart tőlük inkább madarakat tart. De ha egy madár mondjuk kikaparta volna a szemit akkor a madaraktol tartana.
Pl ldesanyámat egy galamb arconnarta csőrrel utálja is a madarakat.
Én higiéniai okokból tartok a kutyáktól de majd bele leszek kényszeritve h szeressem...
De ha pl gyerekünk lesz és allergiás lesz a kutyaszőrre hát akkor a kutya megy. Nem fogom a gyereket gyógyszer szedésre kényszeríteni. Engem pl emiatt le g,eciztek, mert nem szeretném a kutyát fontosabbnak tartani az embereknél.
Mert nem az.
Szerintem az az apuka azért neveli a kutyák ellen a kislányát, mert félti, hogy vagy elkap a kutyáktól valamit, ha megsimogatja őket, vagy pedig hogy egy ismeretlen kutya rá fog támadni a lányára. Ezért inkább azt részesíti előnyben, hogy a lánya tartsa magát távol a kutyáktól. Lehet, hogy neki magának is volt valami traumatikus élménye korábban, és ezért akarja a lányát is távol tudni a kutyáktól.
Szóval egyáltalán nem biztos, hogy undor van a dolog mögött, lehet, hogy félelem, elővigyázatosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!