Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A 15 éves fiam a magassága...

A 15 éves fiam a magassága miatt aggódik, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Hiába mondom neki,hogy az ő korában még ez nem alacsony,nem hisz nekem,mivel vigasztaljam?
2020. febr. 6. 15:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha az apja magas, vagy normális méretű, akkor nagy eséllyel ő is meg fog nőni.
2020. febr. 6. 15:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen babusgatni kell, vagy vigasztalni. Bár én logikusan gondolkodom inkább, de amennyiben szeretne tanácsot tőled, hajlandó nyitottan meghallgatni, akkor át adhatnád neki azt, hogy attól hogy magas vagy alacsony valaki, nem jelent szörnyűséget.

Te magad utána nezhetsz videóknak, ami pl. Későn érő emberekről szól, utána olvasni, elkuldeni neki, ezt át beszélni, hogy miért is nincs oka az aggodalomra.

Hozzá teheted, hogy az aggódás nem segít, sok dolog lesz olyan ami a külsőjében nem fog megfelelni, de ettől még értékes, mindenkinek vannak hibái, stb.

Én minden kis dolgot a gyerekem életébe tanításba vinném át.

2020. febr. 6. 15:32
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Nem irsz konkrétumokat. De azt tudnod kell, hogy ami a mi kamaszkorunkban, 10-20 éve még tlejesen normál testmagasságnak számitott, az a mai tinik között már kifejezetten alacsonynövésű. Nagyon sokat, és hirtelen változott az átlagos testmagasság az utóbbi évtizedekben.

Ha esetleg mégis ojektiv a probléma, akkor, amit SOS tehetsz: teljes vérkép, pajzsmirigy, nemi hormonszint vizsgálat. Ha nem vizsgálják ki alaposan, nem feltétlen tűnik fel egy háziorvosnak, hogy esetleg gond van, és egy életre alacsony marad a srác.

Másik: egészséges étkezés, sok sport. És főként sok alvás, és kevesebb stressz.

Tehát például ha a gyereket arra nevelted eddig, hogy legyen kitűnő tanuló, akkor tedd lejjebb a mércét. Ha ugyanis kimerült, stresszes, akkor nem nő.

Nekem hasonló gondjaim voltak gyerekként, és alacsony lettem. Már felnőttként, amikor úgy alakult, hogy lehetőségem lett kissé stresszmentesebben élni és többet aludni, kezdtem nőni 2-3 centit!

Ami elvileg lehetetlen, de mégis megtörtént, mert most tudtak csak aktivizálódni a folyamatok a szervezetemben.

2020. febr. 6. 15:45
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy leírd hány centi a gyerek...
2020. febr. 6. 15:59
 5/13 anonim ***** válasza:
47%

Egyes srácok még felnőtt korban is nőnek: Sógorom 19 éves volt, amikor megismertem, akkor a hugom magasabb volt, mint ő. 22 volt, amikor esküdtek, hugom ugyanolyan magas volt (nyilván nem ment össze + tűsarkúban volt). Sógor pedig fél fejjel magasabb a huginál így is.

Szóval 19-22 között nőtt pár centit még.

2020. febr. 6. 16:35
 6/13 anonim ***** válasza:
47%
Ezzel nincs semmi baj :) Ebben a korban ez nagyon sok fiúnak probléma, mert a lányok többségének a magas fiúk jönnek be, illetve a fiúknak sem lehez olyan jó látni, hogy az osztálytarsaik tök magasak ő meg még alacsony. Valószínűleg hirtelen fog majd sokat nőni, ha az apukája is magas. Bár nekem van egy ismerősöm akinek az apukája 170 körüli magas, a fiú meg 186:D Szóval ne pánikoljon emiatt :)
2020. febr. 6. 17:26
 7/13 anonim ***** válasza:
47%
Nem hiszem hogy okos dolgokat tudnál neki mondani, azok után, hogy kiírtál egy kérdést, ami a gyereked magasságáról szól, és igazából csak azt nem írtad le, hogy hány centi a kölyök.
2020. febr. 6. 18:21
 8/13 anonim ***** válasza:
19%
Jogosan aggódik. A mai világban hiába sikeres valaki a szakmájában, ügyvéd, orvos stb. ha nincsenek meg mellé a fizikai adottságok is, akkor a társadalom semmibe veszi, a nők meg pláne.
2020. febr. 6. 18:32
 9/13 A kérdező kommentje:
Én magam 182-183 cm vagyok,a fiam pedig 15 évesen 177 cm.Mindig mondom neki,hogy még biztos nőni fog, ráadásul az ő korában ez abszolút nem alacsony.
2020. febr. 6. 20:00
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
177 centi nem alacsony egyáltalán. Felnőtt férfiak közt is sok a 180 centi körüli. Fiad túlhisztizi ezt a dolgot.
2020. febr. 6. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!