Ez alapvető emberi tulajdonság? Ez csak engem zavar?
Mindig mindenki megakarja mondani mit tegyek ahelyett amit elterveztem, és mit vegyek ahelyett amire spórolok.
Példák. "Képzeld nemsokára összegyűlik a pénz a nagyon drága gamer számítógépemre alig várom" erre még az is jó válasz lenne hogy "de jó neked..." de nem, jön az, hogy mi minden sooookkal hasznosabb lenne nekem a saját értékrendje szerint. Én meg egy kocka vagyok, nekem ez a fontos.
Én sose akadok ki olyanokon hogy egy youtuber smink készlete 200.000 forintba kerül. Annyit gondolok róla, hogy milyen jó, hogy ennyit tud költeni a számára fontos dolgokra.
Erre én mindig azt kapom a képembe, mért nem olyan dolgot veszek ami más számára lenne fontos, így alap dolognak veszi, hogy úgy a normális.
De ez volt amikor egyszer egyetemen valaki kiröhögött meg hülyének nezett, hogy én havonta 3db 1000 forintos minőségi színes filcet veszek a képeim elkészítéséhez (kb 150 szín van) mert milyen pénz kidobás. A pláne az egészben, hogy még csak nem is neki mondtam csak meghallotta.
Ma meg, hogy milyen sokba kerül a kutyám...mert főtt húst adok neki ami kb 300 forintra jön ki/nap. De az drága...mert az ő kutyájuk moslékon él, ezért természetes, hogy minden más kutyát is elég lenne moslékkal etetni.
Már szétdurran az agyam annyira idegesítenek ezek. Lassan azon gondolkodom hogy felkötözöm a hegyekbe remetének, ne kelljen senkivel se beszélnem.
Miért nem tudnak normális reakciót adni az emberek ahelyett, hogy beosztanák a pénzem és bírálnák az értékrendem?
Túl sokat foglalkozol mások véleményével.
Komolyan. Az egyetlen értelmes megoldás erre az, hogy lesz.rod hogy mások mit mondanak.
Ha ezekkel a dolgokkal foglalkoznék, egy utolsó semmirekellő nullnak érezhetném magam, mert úgyis mindig lenne, akinek nem tetszene, mit hogyan csinálok. Még csak azt sem tudom mondani, hogy csak a hozzád közel állók véleményére adj, mert néha ők a legnagyobb terroristák.
meg kell hallgatni, ha úgy érzed van némi igazság a szavaikban, akkor el kell gondolkodni rajtuk, ha úgy érzed, nincs, akkor meg el kell felejteni. Maximum, ha sokaktól hallod ugyanazt a véleményt, akkor érdemes elgondolkozni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!