Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A kinézet a személyiség tükre?

A kinézet a személyiség tükre?

Figyelt kérdés

Ezt hallottam már többektől, de nem nagyon hiszem, mert annyit csalódtam már kellemesen vagy negatívan.

Arra gondolok hogy egy arc (vagy egyebek) alapján megítélünk valakit annak megfelelően, és aztán nem kiderül hogy nem volt helyes a megítélésünk..

Szerintem a kettőnek nincs köze egymáshoz,

de amikor mégis, az is csak lehet azért van, mert az ember személyisége alakul a kinézetéhez?

2020. febr. 3. 15:43
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Az arcunkat csak a kisugárzás vagy magabiztosság írhatja felül
2020. febr. 3. 16:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Pedig igen is van olyan, mikor nagyon is lerí a külsőről, hogy egy illető milyen személyiség. Pl. tiniknél az emós stílus.

A kövérek, akik nem betegség miatt híznak meg, tükrözik, hogy a súlyukkal egy falat emelnek a külvilág felé, lusták, egészségük számukra nem fontos, esetleg önutálattal küzdenek, vagy rettentően önbizalomhiányosak.

2020. febr. 3. 16:44
 13/17 anonim ***** válasza:

A személyiségünket a környezetünk alakítja ki, még pontosabban az ingerek amiket kapunk a környezetünktől.

Ha általánosságban beszélük ez befolyásolhatja a külsőt, de nem olyan szinten hogy ez alapján bárkit is megítélhessünk.

2020. febr. 3. 16:59
 14/17 A kérdező kommentje:

12 igen, szűkítsük a kört az arcra, mert azon nem változtathatunk.

13 nagyon egyetértek

2020. febr. 3. 17:38
 15/17 anonim ***** válasza:

Szem a lélek tükre. Szerintem ezzel mindent elmondtam.

2020. febr. 3. 17:44
 16/17 anonim ***** válasza:
60%
Nem minden esetben. Többször volt már, hogy pl.: a rocker kinézetű személyek tök jó fejek.
2020. febr. 3. 20:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés. Nekem nagy arányban be szokott jönni, amit elsőre gondolok valakiről. De mindig figyelem az illető vielkedését is, nem csak az arcát vagy a külsejét. Csupán arc alapján nem hiszem, hogy érdemes messzemenő következtetéseket levonni.
2020. febr. 4. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!