A kinézet a személyiség tükre?
Ezt hallottam már többektől, de nem nagyon hiszem, mert annyit csalódtam már kellemesen vagy negatívan.
Arra gondolok hogy egy arc (vagy egyebek) alapján megítélünk valakit annak megfelelően, és aztán nem kiderül hogy nem volt helyes a megítélésünk..
Szerintem a kettőnek nincs köze egymáshoz,
de amikor mégis, az is csak lehet azért van, mert az ember személyisége alakul a kinézetéhez?
Pedig igen is van olyan, mikor nagyon is lerí a külsőről, hogy egy illető milyen személyiség. Pl. tiniknél az emós stílus.
A kövérek, akik nem betegség miatt híznak meg, tükrözik, hogy a súlyukkal egy falat emelnek a külvilág felé, lusták, egészségük számukra nem fontos, esetleg önutálattal küzdenek, vagy rettentően önbizalomhiányosak.
A személyiségünket a környezetünk alakítja ki, még pontosabban az ingerek amiket kapunk a környezetünktől.
Ha általánosságban beszélük ez befolyásolhatja a külsőt, de nem olyan szinten hogy ez alapján bárkit is megítélhessünk.
12 igen, szűkítsük a kört az arcra, mert azon nem változtathatunk.
13 nagyon egyetértek
Szem a lélek tükre. Szerintem ezzel mindent elmondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!