A gyerekek mindennek intenzívebben érzik az ízét, hiszen fiatalok még az ízelítőbimbóik.
Emlékszem kiskoromban kb azt hittem, hogy belehalok, amikor olyan tipikus nagyon savanyú cukrot ettem, ma meg az erre a reakcióm, hogy "hmm ez savanyú".
Ugyanez a csípőssel. Egy erőspaprikas chipstől már benedvesedett a szemem, és folyt az orrom, ma meg jalapenot teszek a csípős szószba, mert hiányolom belőle az erősséget.
Felnőtt korukra letompul valamennyire az ízlelésünk, ezért nem is érezzük ANNYIRA rossznak a tényleg nem túl finom alkoholos italokat, vagy egyenesen meg is szeretjük őket.
Lehet, hogy annak a felnőttnek, aki szereti a sör keserű ízét, rossz az emésztése, ezért vágyik a keserű íz után. Nekem nem kell, sosem iszom, ízesített verzióban sem szeretem. Életemben egyszer ittam valamilyen gyümölcsös sört, azon is lehetett érezni rendesen a sörízt.
Szökőévente egyszer megkívánom a tonikot, ami ugyebár keserű. Nem tudom ez miért van. Lehet, hogy ezen alkalmakkor nekem is van valami gebasz az emésztésemmel, ezért vágyom keserű ízre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!