Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek 2020 egy nehéz év...

Szerintetek 2020 egy nehéz év lesz?

Figyelt kérdés
Ki tudja még ide is milyen járvány köszönt be. Nyakunkon a válság mégis az árak csak emelkednek minden téren. A 3. Vh jóslatból is ki tudja mi fog kisülni. Először érzem életem során, hogy félek ettől az évtől. 26/N
2020. jan. 28. 20:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Ne félj, tedd a dolgodat, ne csinálj rosszat, örülj a jó dolgoknak, vigyázz az egészségedre, és ennyi. Nyugi.
2020. jan. 28. 22:25
 12/22 anonim ***** válasza:
71%
Na, a rettegők mindenkit végigmínuszoltak :D Akkor örüljetek, mind kipusztulunk, a lövészárokban döglünk bele a koronavírusba. Vegyétek fel az összes hitelt és szórjátok el kokóra meg kvákra, mire törleszteni kellene, már úgyis vége lesz a világnak. Most jobb?
2020. jan. 28. 22:36
 13/22 anonim ***** válasza:
73%

12#

Azért érdekes, hogy tőlük egy érvet sem látni. Még ha kommentelnek is valamit, az is csak ilyen "túl sokan vagyunk, ideje már kipusztulni", meg "a természet elintézi a túlnépesedést" szintű maszlag.

2020. jan. 28. 22:45
 14/22 anonim ***** válasza:
74%

7,5 milliárd ember rengeteg, túl sok. Csak mi intelligens fajként úgy gondoljuk, úgy van jól, hogy így túlszaporodtunk.

Egyébként a történelemhez képest túl rég óta van arányaiban túl nagy területen béke. Mármint már csak matematikailag is várható már valami nagy.

A környezetszennyezés is hihetetlen mértékű, és amikor én ilyen írok, sohasem a szén-dioxidra gondolok, mert az emberek / állatok is azt lélegzik ki; hanem a porszennyezésre, a vizek szennyezésére, az igen sok hulladékra, a forrásaink kizsákmányolására.

A jelenlegi technológiai szint és fejlődés, embermennyiség és béke sem statisztikailag nem fenntartható, se az ember alapvető természete miatt, se a környezetszennyezés miatt nem az.

Nem tudom, hogy aki már most állást mer foglalni a koronavírus ügyében, mégpedig azt gondolja, hogy műbalhé, azt gondolja, hogy ő maga és közeli ismerősei 80 éves korukig fognak élni, senkivel és semmivel nem lesz semmi baj?

Amúgy nem értek az emberekhez, pláne enyhe autizmussal, de tuti van ilyen, hogy ha minden (aránylag) jó, vagy legalábbis tűrhető, akkor az emberek a homokba dugják a fejüket. Egyébként ha meg mégis beüt valamilyen baj, az azért is szokott durva lenni, mert nem készültek fel az eshetőségre.

A gazdasági növekedés mindenütt lassul.

Címszavakban, hogy mi minden utal a közelgő gazdasági világválságra, illetve Európában mikkel kell számolni:

- koronavírus-pánik (a tőzsde máris esett)

- a közgazdászok szerint ilyen hosszú és erőteljes gazdasági növekedési időszak ritkán fordul elő és utána annál nagyobb a visszaesés

- világszinten túl sok már a hitel, a világ eladósodott

- jelentősen lassult a gazdasági növekedés már most

- bizonyos szektorokban már most recesszió van, pl autóipar

- klímaválság - pánik

- Brexit

- 2019-el véget ért az az EU-s költségvetési időszak, amikor nagy erőkkel támogatja az EU a tagállamokat, az idén kezdődő időszakkal sokkal kevesebb pénzt fogunk kapni.

Amúgy a saját privát életem is romokban. Jelenleg két cégnél vagyok benne a kiválasztási folyamatban, közben még keresgélek szakmán belüli munkákat. De sokat már nem várok, és a nem szakmai munkát (tehát takarítás, árufeltöltés ilyenek) már külföldön fogom keresni. Hogy hogyan, arról még fogalmam sincs.

Jelenleg munkanélküli vagyok és lassan ott tartok, hogy száraz kenyeret eszek és a híd alatt fogok lakni.

A köznép irtó piacképesnek tartja, amit tanulok, közben nem az. Nagyjából esélytelen vagyok, hiába imádom.

2020. jan. 29. 17:20
 15/22 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem emeld majd ki a kérdést!

Igazad lett! De a sok okoskodó nem hitte el! Borzasztó ez az év!

2020. ápr. 1. 18:13
 16/22 anonim ***** válasza:
81%
Sose gondoltam, hogy lesz majd az életemben olyan év, amikor már március közepén a végét várom!!
2020. ápr. 1. 21:37
 17/22 A kérdező kommentje:
És tényleg.
2020. ápr. 1. 21:47
 18/22 anonim ***** válasza:
22%

Nekem nem borzasztó.

Mindannyian egészségesek vagyunk, ez a legfontosabb. Nincs áruhiány, járok dolgozni, kapom a fizetésemet, feleségem minden nap szabad levegőn van a gyerekekkel.

Annyi korlátozás van az életünkben, hogy a családi összejövetelek elmaradnak, szüleink érdekében. A gyerekeinknek hiányoznak a nagyszülők, nyilván fordítva is, de mindenki megérti, hogy ez egy rendkívüli helyzet.

Szó nincs 3. világháborúról. Szíriában is inkább elcsitultak a harcok.

Látható, hogy a megbetegedések Gauss-görbéjét Magyarországon sikerült ellaposítani, hála az időben bevezetett intézkedéseknek. Ugyanakkor a döntéshozók - ez kifejezetten pozitív csalódásom volt - szemmel láthatóan igyekeznek csupán a minimálisan szükséges mértékben zavarni a lakosság mindennapi életvitelét.

Egyébként a vírus a legtöbb esetben csupán enyhe tüneteket okoz. Van rá esély, hogy az 1954 óta kötelező BCG-oltás is gyengíti a vírus kórokozó képességét. Közben már folynak a kísérletek Covid-19 elleni gyógyszerről, védőoltásról.

Emlékszem, az 1980-as évek elején az AIDS (HIV-vírus) megjelenésekor szinte az emberiség pusztulását jövendölték egyesek. Ma már nem is beszélünk az AIDS-ről. Együtt élünk vele, megfékeztük. A Covid-19-et is meg fogjuk. Ha mutálódik, ha időről időre újra fel is lángol, meg fogunk tanulni együtt élni vele, mint a minden télen támadó (és szintén állandóan mutálódó) influenzavírussal.

A korlátozó intézkedések elérik céljukat, a betegség lecseng, és ismét mehetünk rokonainkhoz, moziba, színházba, hangversenyre; elmehetünk nyaralni; megtarthatják az elmaradt fesztiválokat stb. Csak ki kell várni türelmesen.

2020. ápr. 1. 22:17
 19/22 anonim ***** válasza:
25%
Köszönöm a hozzászólásodat a sok pánikkeltés után.
2020. ápr. 2. 22:51
 20/22 anonim ***** válasza:
80%
Kedves kerdezo. Te tenyleg valami Nostradamus vagy. Sajnos. Hatborzongato.
2020. ápr. 30. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!