Mi a különbség azok között a fiatal felnőttek között, akik inkább bulizni, és akik inkább színházba szeretnek járni?
Fiatal felnőtt, tehát 16-26 éves korig kb. Erre a korosztályra gondolok.
Vannak, akik minden hétvégén mennek a diszkóba a drágalátos haverokkal, mintha kötelező lenne. Lenézik azt, aki nem pártolja eme gyökértelen létet. Furának, különcnek és életre alkalmatlannak tartják azt, aki mondjuk 18-20 évesen még nem volt soha részeg, másnapos, nem járt még diszkóban és nincsen széles ,,baráti" köre, tele ökör alakokkal.
Akik pedig színházba járnak, Ők nem nézik le a diszkóba járó söpredéket, de magukat műveltebbnek, értelmesebbnek és már már előkelőnek tartják. Tetézi ezt sok esetben az, hogy nem csak színházba szeretnek járni, hanem művészlelkek. Az egyik jól énekel, a másik hangszeren tud játszani, és mindegyiknek van valami különleges képessége.
Kérdésemet azért írom ki, mert mostanában sokat voltam színházban és rengeteg fiatalt láttam a nézőtéren. Aztán egy péntek esti előadás után, Budapesten sétálgatva látok csordákba tömörülve nem túl bizalomgerjesztő alakokat, érdekes viselkedést produkálva.
Különbséget látok a színház és a diszkókedvelők között beszédben, viselkedésben, gondolkozásban, megjelenésben de még öltözködésben is.
A véleményeket kulturált formában kéretik megfogalmazni pár mondatban, novellákat nem áll módomban olvasni.
Köszöntem.
Már közel 10 évvel több vagyok az említett korosztálynál, de mégis megszólítva érzem magam, mert pont én vagyok az, aki folyamatosan színházban voltam, míg az osztálytársaim bulizni jártak. Heti 3-4 színház egy időben (főleg középiskolás koromban fért bele ennyi, és Budapest, vidék egyaránt), illetve a mai napig imádom itthon és külföldön is. (Külföldön főleg London és New York, de voltam már színházban Zürichben, Madridban, meg még jópár más helyen is.)
De a lényeg: nem gondolom azt, hogy alapból más ember lennék. Nem vagyok amúgy én magam tehetséges semmi ilyesmiben, ha énekelni kezdenék mindenki rosszul lenne, hangszeren meg ha az életem múlna rajta se tudnék játszani. :D Egész egyszerűen én ezt szeretem, ez a hobbim. Nem gondolom, hogy ettől több vagy kevesebb lennék bárkinél, bár jó sok csúfolódást kellett kiállnom az osztálytársaimtól emiatt. Szóval nem én néztem le őket, hanem ők engem. Semmi különleges képességem nincsen, egyedül amire esetleg kicsit "büszke" lehetek az a viszonylag jó nyelvérzékem, de ennek kb. semmihez semmi köze, és biztosan sok bulizós is elmondhatja magáról, hogy amúgy jó valamiben.
A kulturált viselkedés, amit említesz, szerintem nem a színházzal függ össze - máskor és másnak is illene nem hulla részegen, csordákba verődve zajongani az utcán. Igen, ez azokra is vonatkozik, akik szeretnek bulizni. Más kérdés, hogy jellemzően, aki színházba szeret járni, az megtanul normálisan viselkedni, és mivel ott nem szokás bedrogozni magunkat, ezért nyilván utána sem veszítjük el az eszünket.
A kérdező nagyon fenn hordja az orrát, minden választ ami nem tetszik neki megpróbál töröltetni. Sajnos borzalmasan nagyképű, nagyon sokra tartja magát, ez kiderült nem egy, nem kettő privát üzenetéből és hozzászólásából is.
A kérdésében írta, hogy "Akik pedig színházba járnak, Ők nem nézik le a diszkóba járó söpredéket, de magukat műveltebbnek, értelmesebbnek és már már előkelőnek tartják."
Aha, nem nézi le mi? Végülis a kérdező "csak" mindenkit lenéz, és mindenkinél többre tartja magát. Ez szomorú, és be is bizonyítja, hogy szegényke nem művelt és nem is intelligens.
Mielőtt a többit elolvasnám: szóval, te színházba járó vagy, és emiatt magasabbrendűnek hiszed magad.
Különbözik az öltözködésük? Képzeld, én se ugyanúgy megyek a színházba, mint egy rockkoncertre. Mindkettőre rednszefese járok.
És fiatalabb koromban is jártam bulizni is, meg színházba is.
En operatol death metal koncertekig minden hova megyek. Egyszer TV show felvetelere, maskor stand up comedy-re, vagy csoportos meditaciora, sok pentek estet toltottem muzeumokban. Londonban van olyan, hogy late night, ami csak felnotteknek van, neha silent discoval.
Erre mit szolsz akkor, ha valaki egy muzeumban bulizik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!