Csak én nem értem az infp-ket? Tökéletesek, mégis mindig van valami bajuk.
Tehát ha a tantárgyakat nézzük, minden egyszerűen megy nekik. Az irodalom, a nyelvek zsigerből jönnek nekeik, ami ha még nem is lenne így, a szuper erős memóriájukkal pikk-pakk megtanulnák. Ezért jók nagyon töriben is pl. Ezért azt várná az ember, hogy a reál tantárgyak legalább nem mennek nekik, pedig azokban is kiemelkedően teljesítenek. Csak egyáltalán nem érdeklik őket ugyebár...
Van egy infp osztálytársam, aki kb a legjobb matekos az nálunk, pillanatok alatt megtanul bármit, de semmi nem érdekli, és nagyon lusta. Nagyon idegesít, hogy pl most írtunk német témazárót, és amire én 1-2 órát készültem, 4 es lett. Ő meg óra előtt jött rá, hogy ja, amúgy tz... Mily meglepő, 5-öst kapott. Nem számít kiemelkedően jó tanulónak, mert azt az 5 percet nem szánna rá arra, amire én órákat szoktam... Egyszer azt mondta tanult törire, erre csak neki lett csillagos 5-ös az osztályban. Ráadásul tesiből is kb a legtehetségesebb az évfolyamban, de képes elaludni órán.. Lefekszik a padra, és úgy kell felrántgatni onnan. Mindezek ellenére kb sosem mosolyog, mindig szomorú, 0 életkedvvel. Otthon szokott kockulni, vedeli a kv-t, suliban meg alszik. Nagyon igénytelen, a táskájába be se pakol, minden tantárgyból van benne egy könyv oszt kész. Úgy jön be a suliba, mintha abban a pillanatban kelt volna ki az ágyból. Hosszú, kócos haj, vérpiros kék szemek. Egyébként meg jóképű is... Mi baja van? Ilyen aggyal hogy lehet valaki ennyire trehány? Nameg nem csak ő... Ismertem előtte 2-t, csak nem ennyire. Ők is kb ilyenek voltak. Tudom hogy az érzéseiknek élnek, és nem képesek igazán logikusan gondolkodni, meg hogy egy lány mennyire el tudja venni az eszüket... Nade ennyire? Irigylem őket, jó lehet infp-nek lenni. Mondjatok mégegy ilyen op típust. Enfp esetleg. De nekik azért általában nehezebb...
ENTJ vagyok, 16/f
Én ENFP lány vagyok, de tizenévesen sokkal introvertáltabb voltam, akkoriban infp jött ki a teszteken (bár azóta is valmennyire az infp és az enfp között ingázom szerintem...).
Amit leírtál, az tökéletesen igaz rám. (Kicsit ledöbbentem most.) Mindig is volt tehetségem szinte bármihez, a humán tárgyak és a nyelvek az erősségeim leginkább, de a matekot is nagyon könnyen megértem, ha akarom (most gazdasági szakon tanulok amúgy); nálunk is ugyanaz volt, amit leírtál, volt, aki rengeteget tanult és 3-ast kapott, én meg vagy 1-est vagy 5-öst, attól függően, mennyit tanultam rá, de ez SOHA nem volt több 5 percnél.
Viszont ha hiszed, ha nem, sokszor gyűlölöm, hogy ilyen vagyok. Mindig irigyeltem azokat, akik szorgalmasak voltak, még ha alapvetően tehetsegtelenebbek is nálam. Ahogy írtad is, valóban nagyon lusta tudok lenni, és bár NAGYON SOK dolog érdekel és lenne is hozzá tehetségem, nagyon ritkán van olyasmi, amibe mélyebben beleásom magam vagy elköteleződöm mellette, így sose leszek kiemelkedően jó semmiben (ha épp valamiben kiemelkedő vagyok, azt rögtön el is dobom, vagy onnantól nem fektetek bele energiát, így hosszú távon azok, akik lejjebbről indultak de nagyobb szorgalommal, azok leköröznek).
Tehát long story short, ez a személyiség igazából áldás és átok is, úgyhogy szerintem se irigykedj, inkább örülj neki, hogy neked más jó tulajdonságaid vannak pl. szorgalom. :)
21L
Tudom már régi kérdés, de azért most jöttem és valaszolok, mert csak :D
Én is infp vagyok, és amiket leírtál azok rám is eléggé igazak, sőt! A tantárgyaknál nekem is mindig mondják, hogy jajj, mit panaszkodsz, mindenből jó vagy, kitűnő tanuló, stb. De nekem mindig olyan érzésem van, hogy sokan sokkal jobbak nálam. Mármint nem úgy, hogy így az összes tantárgyban, hanem minden egyes tantárban más. Ezért szoktam úgy érezni, hogy semmiben se vagyok elég jó, mert vannak jobbak, mindenből nálam. Én mondjuk nem alszok el random, de ez csak az önfegyelmemen múlik, meg azon hogy a szüleim szigorúak, így konkrétan nem merek éjfél-egy után elaludni, és ezáltal kialszom magam. És igen érzékeny is vagyok rendesen, mindent jól magamra veszek, és húú de meg tudok ám sértődni! (Ebből is lázszik, hogy tökéletes az messze nem vagyok) na meg a lutaság sem a tökéletesség szerintem, és én is mindent utólsó pillanatra hagyok, anyám esfj-ként falra mászik tőlem. (A rendetlenségemtől is kivan)
És hidd el pont emiatt vagyok trehány, mármint mert tökre nem érdekel, hogy másoknak nem tetszik hogy ilyen vagyok. Az estj barátnőm is gyakran hülyéknek néz szerintem. Van egy esfp unokatesóm, ő talán kicsit olyan mint én, vele jókat szoktam dumálni, de persze azért nem mindig vagyunk egy hullámhosszan. Hangulatingadozásom persze az egekben, néha hirtelen mindenkinek meg akarok felelni, és a tükör előtt/társaságban/a szobámban (bárhol) sírni kezdek. Néha meg tökre elhiszem magamról, hogy milyen szép/kedves vagyok és különc. Olyankor senki véleménye nem érdekel.
Am, hé tudok logikusan gondolkodni! És a srác akiről írtál tökre elvette az eszemet! Olyan mint én, de jobb és wow, ha külsőre is bejönne (bár azt írtad helyes) akkor tisztára szerelmes lennék belé!
Ui.: olvastad a Zabhegyezőt/Rozsban a fogót? Tetszett? Csak mert, Holden, a főszereplő is infp, és ott eleg jól le van írva a gondolkodás módja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!