Ha több vagyonhoz jutottam, mint amennyit 3 élet alatt el tudnék költeni, mi a legjobb módja annak, hogy segítsek másokon?
Nem akarlak lebeszélni a rákkutatásra adott pénzről, de az szerintem bármennyi pénzt fel tud emészteni. Amit írtál sokkal jobban hangzik és tudod, hogy célba is és, és láthatod a közvetlen hasznát. Rákkutatásra szerintem jobb az amikor emberek havonta/évente adományoznak amennyit tudnak - abból is jó összegek tudnak összejönni, sokkal több mint hinnék.
Van például egy hajléktalan program vidéken, ahol cégek adományaiból építenek házat és keresnek a hajléktalanoknak munkát is és össze is jövöget ami szükséges. Még az építésben is részt vesznek a hajléktalanok. Persze kicsi egyterű házikókról van szó, de élhető és működik.
Nézd meg talán ezt a videót - SOSEM jönnél rá, MIBŐL KÉSZÜLT EZ A HÁZ!! S03E42
https://www.youtube.com/watch?v=siGgzCHuLGo
Vagy jó lehet még ötletnek a fiatal gyermeküket egyedül nevelő anyukáknak valami, akár képzés, munka, és ideiglenes otthon terén.
A mélyszegénységben élőkön kvára nem segít semmi, csak a pénz. Ha adsz nekik munkahelyet mondjuk, fú tökjó, de ha nincs pénze munkahelyre beutazni vagy ruhát venni, akkor mire megy vele?
Ha adsz neki tehenet gazdálkodni, a tehén etetése és eltartása többe kerül, mint amennyit nyer rajta.
A mélyszegénységben élőknek pénz kell, ha segíteni akarsz, akkor add oda a pénzed kétharmadát te meg élj boldogan.
13: a hajléktalanok válláról terhet kell levenni, hogy képes legyen talpra állni. Ha nem azzal megy el az ideje, hogy este tudjon meleg és biztonságos helyen aludni, akkor több idő marad más hasznos munkának, gondolatoknak, tervezésnek.
Sajnos azzal, hogy odaadok neki 10-20 ezer Ft-ot az életkörülményiben semmi nem változikm de nagyobb összegeknél is ez a helyzet, mert megtörnek, és megtanulnak az első tél után az utca törvényei szerint élni.
"A mélyszegénységben élőkön kvára nem segít semmi, csak a pénz."
Aztán a többségük el is költi a könnyen jött pénzt alkoholra, cigire, junk foodra, plazmatévére, rosszabb esetben herbálra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!