Meddig lesz még az a sláger hogyha valaki meg akar élni az tanuljon, végezzen egyetemet vagy menjen külföldre?
Ezekből a megnyílvánulásaidból látszik, hogy fogalmad sincs a gazdaságról.
Számold ki, hogy mennyibe kerülne minden magyar fizujának és nyugdíjának 100 ezerrel való emelése?
Szóval a teljes népesség 10 millió. Mondjuk azt, hogy ennek a háromnegyede dolgozik, vagy nyugdíjas.
Szóval 7500000×100000=750000000000
750000000000 azaz hetvenöt milliárd.
Lőrincke vagyonából három teljes hónapig lehetne ezt fedezni, utána olyan államadósságok keletkeznének, hogy belerokkanna az ország.
De hiába írtam mindezt, mert te nem is akarod ezt felfogni és abban sem vagyok biztos, hogy ha akarnád, akkor képes lennél rá.
16#
Ha valakinek emelsz, akkor a többieknek is kell. Nem lenne fair a szakmunkásokkal és a diplomásokkal szemben, hogy egy alja gyárimunkás ugyanannyit keres mint ők.
De nem lehet ennyire leegyszerűsíteni, egy diplomás is kereshet sokat és keveset is. Nagyban függ a diplomától, a munkahelyétől, a munkától. Mindez igaz a kétkezi munkára is, annak típusától es az ember munkahelyétől, vagy hogy vállalkozik valaki, vagy alkalmazottként dolgozik. Ismerek kétkezi dolgozókat, akik nagyon sokat keresnek. Sokféle kétkezi munka van, a különféle gyári munkáktól kezdve, a szerelőkön át egészen speciális feladatot végzőkig. Az sem igaz szerintem, hogy egy jó szakember ne lenne megbecsülve. Meg van becsülve az igyekvés, a pontos, rendes munkára törekvés.
Magyarországon eleve alacsonyabbak a fizetések, ennek okait már mások kifejtették. Lehet menni külföldre, de a külföldi munkavállalásra is mindez igaz a fentiekből, ott is nagyon változó a kereset, sok diplomás nem abban dolgozik amit tanult, hanem mást csinál.
Különben nem is mindenki akar szellemi munkát végezni. Attól még egyáltalán nem biztos hülye aki nem jár egyetemre, hanem csak olyan szakmát akart, amihez nem diploma kell. Olyat is ismerek, aki szellemi munkáról váltott úgymond tevékenyebb fizikai munkakörre (fordítva is előfordul).
Az egészben az a nem normális, ha az egyik lenézi a másikat, közben mindkét terület (szellemi és fizikai) ugyanolyan fontos.
Na az ilyen kérdező féléknek a sorsa annyira mégse hat meg...
Látszik hogy ha kap teljesen kielégítő választ, akkor rögtön átcsap valahová máshová, aminek köze nem volt az eredeti kérdéskörhöz. És az új témában kezd el fröcsögni, verni az asztalt.
Nem vagyok foci néző, nem is tudom hogy kell ezt a játékot játszani, és a legtöbb focistás hír alapján amit kéretlenül elolvasok a focisták túlnyomó része ellenszenves számomra.
DE!
Ha már szóbakerültek, akkor had világítsak rá, hogy profi, államilag jól tartott focistából tippre van 20-30. De lehet már ezzel is sokat mondtam.
Szóval a foci is olyan mint a színészkedés. A top 1% milliós nagyságrendben kereshet, a többiek szotyit kapnak legfeljebb.
Ne az ilyen kirívó eseteket nézzük, mert ezek nem rendszerszintűek.
Ha egy Bázakerettyei helyi noname focicsapat is milliókkal lenne kitömbe, akkor ürességtől kongana minden gyár, minden egyetem, minden kórház, mert a féllábú ember is focistának menne.
Van egy top team, ami megkapja a gyári melós számára vérlázítóan magas zsét, és mindenki más meg ugyanolyan csóró.
De ez jellemző a proli mentalitásra, hogy nem tud arányokban gondolkodni.
A magyar költségvetés minden évben kb olyan 200 ezer MILLIÁRD forintos nagyságrendben mozog.
Eszetlen nagy pénz. most az hogy ebből a nemzeti sport céljára egy profi focistákból álló kis számú bandát pénzelnek havi egymillióval fejenként... Bolhafing a tornádóban.
Vannak olyanok akikből tényleg csak néhány kell egy országnak hogy presztizs dolgokban képviseljenek minket.
Ilyen pl az élsport.
Vagy a legmagasabb művészetek.
Olyan szakmákat hasonlítgassunk inkább össze amiknek több tízezer munkavállalója van országszerte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!