Hogy dolgozzam fel, hogy csúszok az egyetemen? Összetörtem.
Az a helyzet, hogy 25 lettem tavaly. Későn mentem egyetemre. Ennek érzem a hátrányát persze. Amit már bánok, hogy nem érettségi után történt a felvételizésem, de akkor még nem igazán tudtam mit tanuljak. Így elvesztettem pár évet.
Bánom az egészet. És ez a forrása a megzuhanásomnak, mert nem csupán az éveket érzem már, hanem a diploma hiányát is. Nem jó.
29 lennék ha lediplomáznék :(
Nem tudom egyszerűen felfogni.
Szorongok egész nap, meg rosszul vagyok.
Én 27 éves vagyok, és ha minden jól megy (értsd sikerül eleget tanulnom az államvizsgára) napokon belül végzek az MScvel. Én egy szakot abbahagytam 3 év után, ezért végzek ilyen soká. Az a 3 év kínkeserves volt, utólag bánom, hogy nem hagytam ott már az első félév után.
De közben meg az is bánt, hogy nem tudtam erőt venni magamon és befejezni. Csak akaraterőn és tanuláson múlik az egész. Ha tényleg ezt akarod tanulni, akkor összeszorítod a fogaid, felszívod magad és nem érdekel, hogy mikor végzel,elvégzed.
Magammal szemben felállított követelmény volt, hogy legyen egyetemi végzettségem (Mérnöki). Innentől kezdve nem érdekelt, hogy mikor végzek, csak legyen meg. Engem nem feltétlenül a tanult szakmák (más a bsc mint az msc) vonzottak, persze kellett egy minimális érdeklődés az irányukba, hanem a magam elvárásai hajtottak. Azt a szakot amit otthagytam teljes mértékben megutáltam, hatalmas kő esett le a szívemről, mikor eldöntöttem, hogy abbahagyom. Nézz mélyen magadba, tedd fel magadnak a kérdéseket, amiket kell, és be halogasd a válaszokat, mert úgy jársz mint én.
"mert úgy jársz mint én"
Pont úgy szeretne járni: diplomát szeretne. :)
Csak ő eleve beteg. Úgy meg nehezebb. És nem is biztos, hogy érdemes...
Én ezzel a kérdéssel pszichiáterhez is eljutottam.
2014 óta most lesz meg a BSc-m, idén júniusban. Úgy, hogy egyszer váltottam egyetemet, majd az új egyetemen belül is átjelentkeztem 1 év után más szakra...
Nem tudok hasznosat mondani, de tudd, hogy nem vagy egyedül.
Ha 29 évesen meglesz a diplomád, akkor ugyanúgy örülni fogsz neki, mintha most kapnád kézhez.
A jövőbeli éned hálás lesz, ha most tanulsz, igyekszel.
Úgy néz ki, 100%, hogy nem csúszok.
Összehoztam utolsó pillanatban.
Elég kreditem is lesz.
Ezt megúsztam!
Köszönöm :)
Megvagyok.
Most erőt gyűjtök, és készülök a következő félévre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!