Igaz-e az a mondás, hogy 40 felett már minden nap ajándék?
80-90 felett ... A nagyon idős emberekre szokták mondani ezt komolyan.
Kabaréban nyílván valaki ócska és hülye viccnek szánta, vagy az lett belőle. Normál esetben 40 körül vagy topon: dolgozol, eltartod a gyerekeidet, a társdalom gerince vagy. És hogy ki hány évesnek néz ki ... láttam már 25 évest 45-nek kinézni, 19-et 40-nek, és 48-at 30-nak. Minden faxni nélkül. Mert az látszik rajta, ami belül van. 30 fölött az jön át, ami belül van.
Az élsport azért más, mert a testre nézve rendkívül megterhelő, amit csinálnak. Egy negyvenes magasugró vagy műkorcsolyázó stb. porcai és csontjai nem ott vannak, mint egy 18-é. Ez evidens. De nem ez az általános mérce a társadalomban. Ez csak élsport.
Ja, tudtad, hogy volt olyan német kajakos (vagy kenus), aki 44 évesen is aranyakat nyert, és kenterbe verte a fél világot? Lám, még itt is van kivétel.
Én inkább ezt 50 évnek mondanám. Főleg, hogy rengeteg ember hal meg 60 éves kora előtt, aki nem élt züllött életet. Számomra ez a szomorú. Valamelyik nap beszélgettünk a főnökömmel és mondta, hogy a kortárs ismerősei közül vagy 20 ember már nem él, és mind 60 körül ment el.
Szóval aki 40 évesen vállal gyereket nem biztos, hogy megéri az érettségijét vagy a diplomaosztóját...
Aki esetleg megsértődött volna, ne tegye. Nem
sértésnek szàntam. Véleményem szerint 50-en túl kezd igazán csak öregedni az ember. És 60+ évesen számít öregnek. Csak kívàncsi voltam, hogy 40 éves kor körül mi történik az emberrel, hogy egy csomó fizai szakmából "kiöregszik".
Nyilván ez csak egy poén, de szerintem van valóságalapja. 40 felett kezdi el az ember érezni, hogy valóban öregszik a teste (pl. az az edzésmennyiség, amitől addig fitt volt, már kevés).
A sportolóknál szerintem attól függ, mikor hagyják abba, hogy az adott sportág milyen és mennyi terhelést kíván meg tőlük. Pl. vannak sportágak, ahol 20 évesen már öregnek számítanak ( [link] de a hosszútávfutásban jobbak a felnőttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!