Sportot nézni miért jobb mint csinálni?
Ezt én sem igazán értem. Persze én a másik véglet vagyok, teljesen hidegen hagy a sportesemények nézése, mozogni pedig imádok. A férjem, aki imádja a focit, nagyobb eseményeket nézni is szokott, azt mondja, ő azért nem szereti igazán nézni, mert csinálni sokkal jobb, és ha nézi, mozogni kezd a lába, hogy nosza, induljunk, csináljuk…
Bocs, nem tudtam válaszolni a kérdésedre, de biztosan lesznek mások, akik megmondják a tutit.
Mert nem maga a sporttevékenység a lényeg ilyenkor, hanem a szurkolás. Pl. nem szeretem az autóversenyt, de amikor megtudtam, hogy Michelisz-nek van esélye megnyerni a VB-t, egész nap a fél szemem ott volt, pedig csak online hírcsatornán tudtam követni a nagyját.
Vagy meg fogom nézni a műkorcsolya versenyeket, pedig egyenes vonalban sem nagyon maradnék meg a jégen.
Vagy szeretem a tenisztornákat, de amikor pár hónapig elmentem órákat venni,halálra untatott az egész.
A versenyzők személyisége és a játékmenet számít.
És azért jó őket nézni, mert ők profik - pl. ha a teniszmeneteket vesszük. Hihetetlen, miket csinálnak a pályán, én meg csak csetlettem-botlottam hónapok után is. Abban nem volt semmi érdekes vagy szórakoztató.
Ezzel nyilván nem azt mondom, hogy ha nem tudsz valamit profi szinten csinálni, akkor fel se állj a székből, mert szoktam én is mozogni, de inkább tornázom, esetleg kocogok a kutyával - szóval nem olyasmiket, amikből világversenyeket tartanak (most a kocogást a kutyával ne vegyük egy kalap alá a versenyfutással; mint ahogy a versenytorna sem az, amit itthon vagy az edzőteremben csinál az ember)
Filmet is nézek, pedig nem vagyok színész :)
Egyébként meg nem vagyok se lusta, se zsíros, se disznó. Rendszeresen mozgok, de nem vagyok sportoló. És nyilván nem tudok űzni minden mozgásformát, amit egyébként szeretek nézni.
Teljesen egyetértek a kérdezővel. Sajnos ez az emberi lustaság netovábbja. Bennem ugyan ez a kérdés már 4 évesen felmerült mikor apám állandóan a focit nézte a tv-ben. Én viszont így vagyok minden sportal. Nézni egyáltalán nem szerettem. Csak csinálni. Nézni semmi értelme.
#7 Focizni 5-5 személlyel is lehet élvezetesen.
Azért mert a kettő között semmi összefüggés nincsen. Miért ne nézhetne sportot egy olyan ember aki nem sportol?
Ha a világ így működne, akkor nem lennének sportok, hiszen senki nem nézné egy szűk szakmai rétegen kívül.
Ez ugyanolyan, hogy szeretem a jó kocsikat, mégsem tudok legyártani egyet otthon. szeretem a rendet de nem szeretem a rendrakást. Szeretem a jó kajákat de francnak nincs kedve főzőcskézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!