Mi az oka, ha egy felnőtt huszonéves is lelkileg egy tizenéves szintjén érzi magát?
En elnyomasban bantalmazasban nöttem fel.
A nevelesi alapelvük az volt hogy a gyereknek felnie kell a szüleitöl mar pici korom ota idegbetegek voltak velem sirni hagytak, orditottak stb.
Önallotlan aldozattipus lettem a munkahelyeken elnyomnak, parkapcsolatban szinten, nem élek meg egyedül.
Olyan könnyen mondjak hogy felnött ember pedig mar sajat sorsanak kovacsa, csak epp nem lehet egyszerüen levetközni azt a gyerekkori traumakat amikre az egesz szemelyisegfejlödes megalapozott. Kb csereljem ki önmagam. Aha.
A pszichologus is csak es kizarolag tünetileg tud kezelni azaz pl olyan magatartasformakra tanitani amivel nem latszik rajtam hogy aldozattipus vagyok es nem vonzom be hogy kucsinaljanak gunyoljanak.
De az alap "magon" nincs terapeuta aki valtoztatni tudna. Nem lehet kitörölni azt hogy kicsikent pèppé vertek es sirtàl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!