Teljesen felöltözve, de mezítláb: mit gondoltok?
Két jelenség kapcsán jutott eszembe ez, gondoltam, összevonom a két témát.
Az egyik a most szezonális "meghitt" családi fotók, kirendelt profi fotós által beállítva és elkészítve, otthon vagy a stúdióban. Számomra felfoghatatlan módon az ilyen képek minimum 80%-ánál az elegáns vagy tematikus öltözet mellett mezítláb vannak az alanyok. Ez nekem mindig is fura volt. Nem azért, mert undorítónak tartom vagy ilyesmi, hanem ha egyszer odafigyelve, jó ízléssel felöltöztetik a családot vagy a gyerekeket, miért nincs a lábukon valami? Miért olyan elterjedt ez ezeknél a képeknél meg csomó "művészi" fotónál? Talán egy extra figyelemfelhívó hatás? Lábfétis?
A másik dolog, ami kapcsán utána akarok járni ennek a témának, pedig az otthon mezítláb lenni szerető emberek. Vannak, akik nem szeretnek zoknit hordani, csak cipőhöz veszik fel és extra időt nem akarnak zokniban tölteni, mert kényelmetlen. Tiszta sor. De ebben az esetben is a legtöbbször maradnak teljesen felöltözve, hosszú nadrágban stb, csak éppen teljesen mezítláb, még csak nem is papucsban. Ez is fura számomra, mert ha mezítláb vagyok, az egyet kell, hogy jelentsen azzal, hogy minimum annyira meleg van, hogy rövidnadrágban legyek, mert máskülönben mit ér a hosszú nadrág és a teljes felöltözés, ha mezítláb szaladgálok a hideg padlón. Az utóbbi szokást, az otthon teljesen felöltözve mezítláb levést főleg a felsőbb réteg tagjainál figyeltem meg, akik akár mokaszin cipőt hordanak vagy mezítláb lépnek fel egy jacht fedélzetére.
Azért vannak a fotókon mezítláb általában,mert fotós kellékek viszonylag drágák,és nem szeretnék ha cipővel összejárkálnék mondjuk a fehér hátteret.
Ha egy családi képnél mondjuk mindenki más színű zokniban van,az meg simán hülyén néz ki.
A fotózásra nem tudom a választ, gondolom otthonosságot akarnak jelképezni vele.
Itthon én is mezítláb vagyok, nyaranta mindenhol máshol is mivel számomra ez kényelmes es amúgy sem igen érzek hőt a lábammal se hideget se meleget.
Ezeken már én is gondolkoztam. :D
A fotózásnál szerintem azért vannak mezitláb, hogy ne mászkáljanak össze koszos cipővel mindent.
Mondjuk egy fekete zoknit felhúzhatna mindenki, de mindegy. :D
A másikat meg nem értem. Én is úgy vagyok vele, hogy ha mezitláb vagyok, akkor az azért van mert dög meleg van.
A fotósat nem tudom értelmezni, mondjuk én személy szerint nem is találkoztam még ezzel a jelenséggel.
Az otthon mezítláb mászkálásnak meg szerintem az az oka hogy sokaknak beizzad a lába a zokniban, így csak akkor viselik ha muszáj vagy ha fáznak.
Amit én nem tudok értelmezni amúgy az az mikor a csajok tavasszal hosszú farmer vagy leggings, bőr kabát, azt mellé papucsban vagy szandálban mezítláb. Basszus az hogy? :D
Minden cipot,csizmat mezitlab hordok. A zokni/harisnya felesleges idopazarlas. A felvetel,mosas,parositas. Egyedul futashoz veszek fel harisnyazoknit.
Otthon mezitlab vagyunk,van futesunk. 24-25 fokra futunk telen nyaron. (Budapest)
Atlag szinvonalon elunk.
Èn is szoktam mezitlàb lenni úgy, hogy felül teljesen fel vagyok öltözve (fèrfi vagyok).
Tèlen otthon rendszeresen vagyok ìgy (hosszúnadràg ès sokszor hosszúujjú is), de tavasszal ès ősszel sokszor el is megyek otthonról hosszú farmerban mezìtlàb szandàllal vagy papuccsal ès ha reggel/ este hidegebb van akkor hosszúujjú felső (pl.: farmerdzseki),
15-ösnek nem tudom mièrt furcsa csajok esetèben ez, szerintem semmi extra nincs benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!