Miért akarja sok huszonéves előttem azt bizonygatni, hogy ő is valaki?
30 körüli vagyok, elég sok területen sikeres fiatal, panaszra nincs okom. Ma elgondolkodtam azon, hogy a korombeliek jó része, akivel néha összefutok, kb. 80%-uknál megfigyeltem, hogy bizonygatni akarják, hogy ők is olyan törekvőek és sikeresek, mint engem látnak. Hogy ők is valakik. Sosem nagyzoltam, egy tucat dolgomról nem is beszélek, nem mutogatni vannak a dolgaim, sem a pénzem.
Mégis ilyen mondatokat kaptam az elmúlt hónapokban, ami elgondolkodtatott:
1. Bolti eladó, minimálbér közeli összegért, akinek a párja nem dolgozik, egy fizetésből élnek szülőknél: "Én simán megtehetném, hogy nem dolgozom, de így le tudom kötni magam, nem unatkozom"
2. Pincérnő külföldön, jól élnek, de azért nem ennyire, kb. bemutatkozás után 3 perccel: "Én nem megyek el ilyen-olyan helyekre dolgozni 1500 euróért, mert eddig simán hazahoztam a 2-3000 eurót is, szóval az 1500 nekem semmi".
3. Pénzváltónál dolgozó ismerős fél órán át ecseteli, hogy bár most rosszul keres, hamarosan ő lesz a nagyfőnök, mert megígérték neki
4. Futár ismerős folyton a hű de magas életszínvonaláról beszél, kb úgy él, mint én az ötször annyiból, fogalmam sincs, hogyan hozza ki
5. Gyártósori alkalmazott ismerős első találkozásra hosszasan azt ecseteli, milyen fontos ő a cégnél és micsoda pozíciója van
6. Banki alkalmazott ismerős folyton arról beszél, hogy ő prémium akárki a banknál és milyen magas pozícióban van, miközben nem is
7. Kisvállalkozó ismerős arról papol, hogy micsoda gondjai vannak, hogy már nem fér bele a Kata havi 1 milliós keretébe, annyi pénzt keres, közben meg megemlíti a méregdrága kávéját, meg csak luxus ruhamárkákban hajlandó megjelenni velem
Vajon miért jön az ismerősök 80%-a ezekkel? Miért állítanak sokszor valótlanságokat is csak azért, hogy menőbbnek, nagyobbnak, sikeresebbnek tűnjenek? Úgy látom, előttem jobban teszik a fejüket, más, hozzájuk hasonló társaságban kevésbé. Bizonyítani akarnak nekem, mert tudják (akár elsőre is közös ismerőstől), hogy nekem jól megy a sorom, és kisebbségi komplexusuk van? Vagy én túlzom el, és csak mesélnek magukról? De többekről tudom, hogy konkrétan hazugság, amit nekem mondtak...
Kis emberek nagy álmokkal.
Voltam már gazdag kiskoromban, meg olyan is kamaszkoromban hogy egy hónapig csak májkrémes zsemlét ettünk, így azon szerencsések közé tartozok akik mindkettőt megtapasztalták.
Jelenleg is jól élek, nekem is van pár ilyen ismerősöm.
Egyrészt örülök a sikerüknek ha őszinte.
Mikor ilyen 5000€ért németből importált vackokkal menőznek, annyit szoktam visszavágni, hogy nekem már régen nem az árcédula vagy márka számít, hanem hogy mennyire praktikus.
Sokan meglepődnek hogy milyen kocsival járok (f-es astra), de nem akarom lecserélni, mert megvan 15 éve, ugyanúgy megy és még 15ig fog menni. Nem vonz, sőt taszít a szervo.
Ismerősöm zsír új kocsiját havonta viszi szervízbe kb, mert mindig bedöglik valami retek szenzor...
Gumit nem tud cserélni rajta, mert abban is szenzor van
Az új autók nem praktikusak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!