A jóképűnek mondott, elegáns embereket miért gondolják "gazdagnak"?
Több ilyen esetet is tapasztaltam,hogy mondjuk egy új közösségben(legyen az diszkó,munkahely,vagy suli),egy jóképű,magas,hátranyalt hajú,ing/farmeres szövetkabátos csávót majdnem mindenki gazdagnak titulál,nem egy ilyen esetről hallottam,holott ezt semmi nem indokolja,hisz az ő ill.családja anyagi helyzete fekete folt,ráadásul a legtöbb ilyen csávó mint kiderült gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezett mindig a helyszínre.De ugyanennek a nő verzióját is gyakran így ítélik meg,de miért?
Csak azért mert valaki attraktiv,meg ápolt,meg felkap egy ilyen ruhát,miért ezt váltja ki az emberekből azt az érzést hogy tehetős?
Mert az emberekben vannak ilyen tévképzetek. Pl. én attól mászok a falra, amikor vannak olyan emberek, akik állandóan rossz ruhákban meg melegitőben vannak otthon, és valahogy úri dolognak érzik, hogyha otthon is normális ruhát viselnek. Holott azért a legtöbb házimunkát azért el lehet végezni anélkül, hogy rongyokba kellene öltözni hozzá.
Meg amikor valaki azt hiszi, hogy öltönyt vagy kosztünöt csak fontos ember vehet fel a hétköznapokban. Ugyan méirt? a háború előtt a minisztertől az utcaseprőig mindenki azt viselt Európában, mert nem is volt más. Ez a kötelező póló-farmer őrület csak utána jött át Amerikából
Én nem vagyok fontos ember, se tehetős, se sznob. Nem is akarok másnak tűnni egy perce sem, mint aki vagyok, mégis szivesen veszek fel inget, zakót, nyakkendőt, mert úgy érzem jól magam. Persze olyan árkategóriában, ami értelmes és elérhető a számomra és a helyzetemben, különben csak póz lenne, és nem az egyéniségem része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!