Mit szoktatok magatoknak megengedni?
Ha tegyük fel nincs se gyerek, se család semmi. Egyedül éltek, és marad havi 100 ezer forint.
Annyiból mit lehet magadnak megengedni?
Nyilvan spórolni is kell, de néha milyen összeg fér bele, és mire?
Én magamnak:
-gasztro élmény (néha egy olasz étterem specialitása, vagy nyáron hajón lazac vacsora, alkalmankent 7000-11000 ft. ha ritkán kollégával/baráttal ülök be enni, akkor nem menüt eszem, hanem a kedvencem 4000 ft)
-nem mindig a leértékelt ruhát veszem, hanem időnként álmaim ruháját. Máskor éppen a leértékeltet veszem és 1-2 évente cserélem.
- ha elromlik tv/laptop/telefon vagy már csak elég régi akkor jobb minőségű az új amit veszek
-nyáron 1 külföldi nyaralás
rendszeres sport (személyi edző, bérlet, vagy ha szükséges, ruha/felszerelés)
normális kaja, még ha drága is (pl. avokádó vagy lazac vagy zöldség/gyümölcs)
rendszeres jótékonyság (ami lehet akár egy szervezet, akár egy megszorult rokon/barát)
Ezeket tartom legfontosabbnak. Aztán, autóm pl. nincs, belvárosban lakom és vezetni sem tudok, legtöbbször kerékpárral közlekedem, de ha kell, gondolkodás nélkül hívok egy taxit, hiába drága.
Egyedül élek, de jelenleg az össz bevételem 100 ezer Ft. :D
Amúgy amikor abszolút nincs időm főzni, nem zacskós tésztalevest ennék, hanem rendelnék, csirkehúsos, halas kajákat.
Vennék rollert, ellipszis trénert, a lakásban pedig sok dolog szakadt, ősrégi, tönkrement vagy annak határán mozog.
Persze priorizálva és nem mindent egyszerre, hogy a 100 ezer, ami amúgy maradna, elmenjen.
Én magamat upgradelem mindig: fogaimat csináltatom meg nagyon szépre, sportolni járok, kevés, de minőségi ruhákat veszek és nem cserélem őket évente.
Emellett félre is teszek persze, de igyekszem nem leépülni a nagy spórolásban (ahogy mondtam, magamba is ugyanúgy fektetek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!