Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit szoktatok magatoknak...

Mit szoktatok magatoknak megengedni?

Figyelt kérdés

Ha tegyük fel nincs se gyerek, se család semmi. Egyedül éltek, és marad havi 100 ezer forint.

Annyiból mit lehet magadnak megengedni?

Nyilvan spórolni is kell, de néha milyen összeg fér bele, és mire?

2019. dec. 12. 00:30
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Nekem nincs családom nincs gyerekem, 25 vagyok, szüleimmel élek, mert nekik már feleslegesen nagy lenne ez a családi ház, én meg inkább nekik fizetek albérletet mint idegeneknek+segítjük egymás vállalkozását. Ennél több pénzből gazdálkodok de mindegy, én eddig nem engedhettem meg magamnak, ezért most tervezgetek nyaralást, szoktam venni néha néha drága minőségi italokat, ruhákat, játékokat, autót, ilyesmit. Mint amikor egy ember megkapja az első fizetését és úgy érzi ő a világ ura mert hirtelen az a kevés pénz is új lehetőségeket nyit.
2019. dec. 12. 00:45
 2/8 anonim ***** válasza:
37%
Az elég sok, könnyen elérhető belőle a passzív jövedelem, vagyis a 4 órás munkahét.
2019. dec. 12. 01:01
 3/8 anonim ***** válasza:
23%
Félre tenném aztán nyáron valahogyan egész augusztust ki venném szabadságnak és le mennék a tengerhez csak szolídan.
2019. dec. 12. 01:55
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

Én magamnak:

-gasztro élmény (néha egy olasz étterem specialitása, vagy nyáron hajón lazac vacsora, alkalmankent 7000-11000 ft. ha ritkán kollégával/baráttal ülök be enni, akkor nem menüt eszem, hanem a kedvencem 4000 ft)

-nem mindig a leértékelt ruhát veszem, hanem időnként álmaim ruháját. Máskor éppen a leértékeltet veszem és 1-2 évente cserélem.

- ha elromlik tv/laptop/telefon vagy már csak elég régi akkor jobb minőségű az új amit veszek

-nyáron 1 külföldi nyaralás

2019. dec. 12. 03:12
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

rendszeres sport (személyi edző, bérlet, vagy ha szükséges, ruha/felszerelés)

normális kaja, még ha drága is (pl. avokádó vagy lazac vagy zöldség/gyümölcs)

rendszeres jótékonyság (ami lehet akár egy szervezet, akár egy megszorult rokon/barát)

Ezeket tartom legfontosabbnak. Aztán, autóm pl. nincs, belvárosban lakom és vezetni sem tudok, legtöbbször kerékpárral közlekedem, de ha kell, gondolkodás nélkül hívok egy taxit, hiába drága.

2019. dec. 12. 06:24
 6/8 anonim ***** válasza:
32%
Félreteszek X ft.-okat belőle.
2019. dec. 12. 07:15
 7/8 anonim ***** válasza:
31%

Egyedül élek, de jelenleg az össz bevételem 100 ezer Ft. :D

Amúgy amikor abszolút nincs időm főzni, nem zacskós tésztalevest ennék, hanem rendelnék, csirkehúsos, halas kajákat.

Vennék rollert, ellipszis trénert, a lakásban pedig sok dolog szakadt, ősrégi, tönkrement vagy annak határán mozog.

Persze priorizálva és nem mindent egyszerre, hogy a 100 ezer, ami amúgy maradna, elmenjen.

2019. dec. 12. 11:21
 8/8 anonim ***** válasza:
84%

Én magamat upgradelem mindig: fogaimat csináltatom meg nagyon szépre, sportolni járok, kevés, de minőségi ruhákat veszek és nem cserélem őket évente.

Emellett félre is teszek persze, de igyekszem nem leépülni a nagy spórolásban (ahogy mondtam, magamba is ugyanúgy fektetek).

2019. dec. 12. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!