Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg ennyire ciki, ha...

Tényleg ennyire ciki, ha valaki pl. műkörmösként dolgozik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdés azért kezdett el foglalkoztatni, mert már kb negyedszerre olvastam az oldalon azt, hogy "nem baj, majd elmegy műkörmösnek". Vagy az összes ilyen hozzászólást ugyanaz a "tanult" ember írja vagy valóban ennyire lenézett szakma lenne ez is?

Nekem diplomám van, a férjemmel most indítjuk be a saját vállalkozásunkat, de kevés embert tartok nagyobb becsben, mint azt a hölgyet, aki heti 1x jön hozzánk takarítani.

Eszembe sem jut, hogy azért választotta ezt, mert másra nem volt jó vagy mert nem értene máshoz.

A műkörmöst (akihez havi 1x megyek) szintén nagy becsben tartom, hiszen kiváló szakember, hónapokra előre be van táblázva, háza van és autója, emellett folyamatos továbbképzésekre jár, tanul, fejleszti magát.

A hulladékelszállítókat is tisztelem, mert nélkülük szemétdombon laknánk, az utcaseprőkkel sincs semmi bajom, ahogy a benzinkutassal sem.

Nem értem az ilyen embereket, van orvos ismerősöm is, mégsem néz le senkit. Sőt! Nem is ismerek olyat a saját köreimben, aki ilyen lekezelően beszélnek másokról vagy így bánnak másokkal.

Szóval: mivel foglalkoznak azok, akik ennyire lenéznek másokat? Vagy csak kisebbségi komplexus és itt élik ki magukat?

2019. dec. 6. 20:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem aki nehéz munkát végez az irigykedik rájuk, mivel nagyon könnyü fizikai munka. De igényel ügyességet, szakértelmet. Úgy tudom be se engednek a képzésre érettségi nélkül. Szóval azért nem alpári szakma az.
2019. dec. 6. 22:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem nézem le ezeket az embereket. Magam is szakmunkát végzek, vasutas vagyok. Nem tudom, mi lenne azzal a több millió emberrel, ha nem lenne vasutas, műkörmös, fodrász, kukás, ápoló, sofőr, tanár, pék, stb, stb. Nem csak jogászból, mmendzsmentből, ügyvédből, stb áll a világ,csak a modern kori ember hülyeségébe hozzátartozik lenézni a másikat. Persze akkor már vakkantás van, ha nincs elvíve a szelektív. Bele lehet gondolni. A munka sohasem ciki. Egyébként manapság már lehet egy műkörmös többet keres, mint egy diplomás 10 éve szakmabeli tanár.
2019. dec. 7. 13:21
 13/14 A kérdező kommentje:

Érdekes válaszok jöttek. :D én kérdezgettem a körmösömtől, hogy milyen képzésekre jár, miket tanul stb, mert tényleg érdekelt. Nem csak abból áll a szakma, hogy feltesz egy zselét, aztán annyi.

De ennyi erővel a masszőrködés is könnyű szakma, de azt már senki nem látja, hogy mennyi tanulás (anatómia, húzódás, sportsérülések stb) van mögötte.

Aláírom, hogy sok sufnikörmös van, aki tényleg nem jó másra (sem), de az általában a saját szakmájához sem ért, csak tanulnia kellett valamit és azért választotta ezt. De ugyanezt rá lehetne húzni a fodrászokra is.

2019. dec. 7. 14:38
 14/14 A kérdező kommentje:
Szerintem minden szakmában vannak profik és semmihez sem értő emberek. Jó ügyvédet is kb 1 évig kerestem, mire találtam egy profit. De ugyanígy voltam az asztalossal is.
2019. dec. 7. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!