Emberek nektek, de inkább a gazdag társadalomhoz szólnák . Nektek a hátatokban vannak olyan értékek vagy esetleg személyes tárgyak ami tükrözik a személyiségeteket?
- rengeteg fényképem és albumom van közös programokról és utazásokról
- van egy mini könyvtáram, ahol kb 600 könyvem van, a szobát amúgy fiktív világok térképeivel és fontos eszközeivel díszítem még
- van egy moziszobám, itt szoktunk a barátaimmal filmezős estét tartani, valamint a kedvenc filmjeim plakátjai mind ki vannak téve
- a konyhánk elég retro stílusban van megcsinálva
- a régi plüsseim megvannak
- a ház tele van orchideákkal
Most hirtelen ezek jutottak eszembe.
A gyerekkori plüsseimről írtam.
Nincsenek se szobraink, se festményeink.
Remélem azt azért tudod, hogy nem minden tehetősebb ember vágyik ugyanazokra a dolgokra.
Mi nem vagyunk még gazdagok, de talán értelmiségiek igen. Havonta több alkalommal járunk kiállításra, múzeumba és komolyzenei koncertekre is. A tárgyi kultúránkban igyekszünk a minőségre törekedni, nem az számít, hogy drága legyen valami, hanem művészetileg vagy érzelmileg értékes. Rengeteg könyvünk van, egy részét mi vettük, egy részét megörököltük. Sok régi bútorunk és tárgyunk van, amit imádunk. Háború előtti térképek, festmény, keramikus alkotásai, stb. Szerintem a tárgyak egyéni preferencián múlnak. A gazdagok vagy jómódúak nem egy homogén csoport, hanem mindenkinek más az ízlése és értékrendje.
Ha már a festményeknél tartunk, ott például rengeteg művészeti stílus és formavilág van. Attól, hogy valaki festményeket vesz, nagyon tág a fogalom. Van, aki a 19. századi festészetet gyűjti, van aki a 20. század elei és van aki kortársat. Ezen belül is lehet figurális vagy absztrakt. Lehet, Czóbel, Aba-Novák vagy Chagall képeket is vásárolni. A pár tízezrestől a pár százmilliósig bármit lehet.
Ha érdekel, hogy milyen festmények mennek a piacon, akkor nézd meg a galériák katalógusait. Most vannak a téli aukciók. Virág Judit Galéria vagy Kieselbach Galéria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!