Miért olyan előítéletesek és kegyetlenek az emberek?
Elég nehéz gyerekkorom volt, aminek most is viselem következményeit. Sokmindenkinek nagyon nehéz. Miért van az, hogy a bántalmazott/elhanyagolt stb. gyerekeket mindenki sajnálja, de ha az a gyerek felnő, akkor mindenkinek elvárásai lesznek csak irányába? 0 empátia, 0 megértés. Ha egészségtelen dolgok történnek egy gyerekkel, akkor nem lehet elvárni, hogy majd automatikusan egészséges felnőtt váljon belőle. Ez miért meglepő?
Félreértések elkerülése végett, nem sajnáltatni akarom magam, sőt. Pont azt akarom, hogy ha nem tudnak megérteni, akkor ne is sajnáljanak. De ne is ítélkezzenek. "Élni és élni hagyni."
Nem vagyok bűnöző, rosszindulatú, senkinek sem ártok. Akkor miért ítélkeznek, csak azért mert bizonyos dolgok nehezebben mennek, mint az optimális családból származóknak? Más képességeim fejlettek, más erősségeim vannak. Csendes vagyok, fura vagyok. De ezt nem kell az orromra kötni.
"aki nem egészséges környezetben nőtt fel, abbóp nem lehet egészséges felnőtt"
ilyet egy szóval nem írtam
ne haragudj, de itt is a szövegértéssel vannak problémák, és éppen ezért, teljesen felesleges magyarázni
szövegértés még mindig egyes.
biztos hogy nem kell neked pszichológus?
7-es vagyok.
Erre reagáltam a félreértések elkerülése végett:
Miért van az, hogy a bántalmazott/elhanyagolt stb. gyerekeket mindenki sajnálja, de ha az a gyerek felnő, akkor mindenkinek elvárásai lesznek csak irányába? 0 empátia, 0 megértés. Ha egészségtelen dolgok történnek egy gyerekkel, akkor nem lehet elvárni, hogy majd automatikusan egészséges felnőtt váljon belőle. Ez miért meglepő?
Sehol nem írtam sem munkavállalásról, sem előjogokról, sem hasonlóról. Nem is értem, hogy hogyan láttad bele ezt.
Arról írtam, hogy felnőttél és ideje lenne úgyis viselkedned. Vagyis:
- ne láss mindenkiben rossz indulatot csak azért, mert rosszul esik, amit mond
- ne hánytorgasd fel állandóan, hogy milyen volt a gyerekkorod
- állj ki magadért
- dolgozd fel a gyerekkorod
- azt halld meg, amit mondanak és ne azt ahogy te értelmezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!