Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet kezdeni egy 16 éves...

Mit lehet kezdeni egy 16 éves számítógép függővel?

Figyelt kérdés

Páromnak van egy fia. Alapjában véve egy jó gyerek, nem bulizik, nem iszik, nem drogozik, nem cigizik. Múltkor elment moziba, kért tőlem pénzt, 5 ft-ja maradt, visszaadta... De! Egész álló nap semmit nem csinál. Hazajön 2kor suliból, és hajnali 2ig ül a gép előtt. SEMMIT nem csinál, arra képtelen, hogy megetesse a macskáit, füvet nyírjon, elmenjen bevásárolni, elmosson egy tányért stb. Önellátásra képtelen, 16 éves létére egy vajas kenyeret nem képes megcsinálni. Ha az anyja nem tenné mindennap a gépe elé a kaját, komolyan mondom, hogy éhen halna. Múltkor egy napra magára hagytuk, 24 óráig nem evett semmit, arra képtelen volt, hogy átmenjen a tőlünk 20 méterre lévő pékségbe. Önellátásra képtelen, házimunkába soha nem segít be semmit. Tanulni semmit nem tanul, csomó tárgyból már most bukásra áll, tavaly is kellett pótvizsgáznia. Hetente egyszer fürdik, azt mondja, hogy nincs ideje rá... SZÓ SZERINT SEMMIT NEM CSINÁL A GÉPEZÉSEN KÍVÜL. Én nem vagyok az apja, nem tudom irányítani, a párom meg letudja annyival, hogy tudja, hogy elrontotta a nevelését meg, lusta, de amúgy jólelkű gyerek.

Mit csináljak?

2019. nov. 28. 19:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
3%
japánban a hasonló esetekre találták ki az online bérgyilkost, aki egy olyan pro gamer, aki némi ellenjuttatásért cserébe folyamatosan megöli a célpontjait a virtuális világban. Jómagam is ezzel foglalkozom, havi 30.000 forintért megölöm neked
2019. nov. 28. 20:12
 12/15 anonim ***** válasza:
95%

Régebben nekem is volt egy időszakom, amikor legszívesebben napi 24 órát ültem volna a gép előtt. Ennek főleg lelki okai voltak, depresszió, kiközösítettek az iskolában, úgy éreztem, hogy mindenben sz_r vagyok. A játékok kikapcsoltak, nem gondoltam a külvilági problémáimra és rengeteg sikerélményt is adtak. Amikor nem a gép előtt ültem, akkor a problémáimon agyaltam és sötét gondolataim voltak.

Ha ti elveszitek tőle a játékait, akkor ő ezt úgy fogja értelmezni, hogy még ti is belerugtatok egyet és csak még mélyebbre lökitek a depresszióban.

Inkább találjatok neki valamit, amiben sikerélményeket szerezhet és esetleg beszéljetek egy pszichológussal, hogy kiderítsétek a probléma forrását.

2019. nov. 28. 20:32
 13/15 anonim ***** válasza:
94%
Valamit csinál: Gépezik, ami elég széles skálán lehet bármi. Eltiltani hülyeség, nyilván valamiért ez jobb mint a valóság, tehát ezt kell kezelni, nem azt elvenni tőle ami vígaszt nyújtja.
2019. nov. 28. 21:14
 14/15 A kérdező kommentje:
12-esnek koszonom, igen, nala is hasonlo a helyzet. Eleg szorongo, utalja a sulit, maganyos stb. Nem depresszios, de nekem azt mondta h a gepezessel tudja oldani a szorongasat, ergo neki azt a celt szolgalja az egesz h elmenekuljon a vilag elol.
2019. nov. 29. 08:55
 15/15 anonim ***** válasza:
91%

17 éves vagyok, és valamilyen szempontból hasonlítok a kérdésben szereplő fiúra, annyi, hogy én nem gépezek, hanem a telefonomat nyomogatom, bár ez ebben az esetben szerintem nem lényeges a különbség. Nálam kicsit enyhébb a dolog, rendszeresen szoktam főzni otthon, meg azért néha szoktam mást is csinálni.

Nálam ez az egész telefonozás azért van, mert sokszor nem tudok mást csinálni, így elkezdek pl. random youtube videókat nézni, csak aztán egyre többet látok ami érdekel, mindenről eszembe jut valami, amire szintén rá kellene keresni, stb. így végül leragadok és órák mennek el. Ha pedig közben lesz valami teendő, akkor halogatom, mert màr belemerültem a telefonozásba.

Nálam az nem jó megoldás, ha nincs net, vagy elveszik a telefonom, mert akkor nem igazán tudok mit csinálni.

Viszont ez nem azt jelenti, hogy soha nem teszem le a telefont, mert ha van valami program, akkor tényleg max az időt nézem meg vagy csinálok 1-2 fotót, egyébként nem használom a telefonomat és nem is hiányzik. De ehhez tényleg az kell, hogy legyen mit csinálnom helyette. Számomra ilyen például, ha találkozok másokkal és elmegyünk valahova (sajnos ez nagyon ritkán jön össze, mert egy olyan barátnőm van csak, akivel el tudok menni ide-oda, és ő elég elfoglalt, szóval csak pár hetente tudunk találkozni) vagy főzök valamit vagy elmegyek edzeni vagy nagymamámmal vagy anyukámmal beszélgetek. Ilyenkor, főleg, ha egész nap el vagyok foglalva tényleg nagyom keveset telefonozok, van néhány dolog, amit "muszáj" naponta megnéznem, de ez legrosszabb esetben is fél óra. A többi telefonozással töltött idő meg a leírtak miatt van.

Szóval ha a srác is hasonló okokból gépezik, akkor szerintem érdemes lenne rávenni néhány programra. Akár csak valamikor, amikor még nem ült le a géphez, kezdjetek el beszélgetni vele egy olyan témáról, amit szeret, vagy menjetek el egy 1-2 napos kirándulásra, de tényleg olyan helyre, ami számára is érdekes. És ne várjátok azt, hogy egyik pillanatról a másikra abbahagyja a folyamatos gépezést, mert ez egy hosszabb folyamat, de pl. én is már kevesebbet telefonozok mint 1-2 éve, mert mostanában több dolgom van és ezáltal több mindennel tudom lefoglalni magam.

Bocsi, hogy ennyit írtam magamról, meg nem túl sok konkrét tippet adtam, viszont így kicsit a másik oldalról is láthatod a problémát. Remélem azért ezzel is tudtam kicsit segíteni.

2019. nov. 29. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!