A jellegzetes "öregemberszagot" mi okozza? Mindenki elkapja amikor megöregszik?
Valami olyasmit hallottam,hogy naftalint tettek régen a ruhás szekrényükbe az emberek,annak van olyan szaga.Tehát nem azért van olyan szaga,mert öreg,hanem mert még tartja ezt a szokást.Én nagyszüleimen sem lehetett ezt a szagot érezni soha.
Erről a naftalinról valaki felvilágosítana,hogy pontosan micsoda volt? mert azt már nem tudom
Gondolom a kevés tisztálkodás és a naftalin.
De ez nem mindenkinél van.
Nekem anyai ágon a nagymamámnak nem volt olyan szaga - nagyon kellemes illata volt, pedig nem parfümözött, ha jól emlékszem.
Apai ágon a nagypapámnak sem volt (és nincs a mai napig) olyan szaga, de a nagymamámnak régebben volt.
Ma már ez nincs meg neki. Kiskoromban viszont emlékszem, hogy nem szerettem a közelében lenni, mert nem bírtam a szagot és szégyellem ezért magam a mai napig.
Mondjuk minden ember más és akármelyik korban előjöhet. Pl a villamoson egy idős néni árasztotta magából ezt a szagot.
Vagy egy harmincas éveiben járó srác mellém ült és én azt hittem, sajtot rejteget a ruha alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!