Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan értessem meg az agyamma...

Hogyan értessem meg az agyammal, hogy mi sem természetesebb, mint másokkal enni?

Figyelt kérdés
Folyton zavarban vagyok olyankor, már-már enni se tudok. Közben az jut az eszembe, hogy tudják és végig azt nézik, hogy mennyire nem tudok enni.
2019. nov. 3. 17:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Nem kell máshogy érezned

Rengeteg ember (köztük én is) egyedul szeret enni

2019. nov. 3. 17:30
 2/7 anonim ***** válasza:
94%
Én is egyedül szeretek, tudok enni, mert baromira zavar a szűrcsögés, csámcsogás, stb., még ha nem is direkt művelik.
2019. nov. 3. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a klubhoz.
2019. nov. 3. 21:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Én azon túl teszem magam, hogy zavar ahogy szürcsölnek, az a bajom, hogy zavarban vagyok és folyton arra gondolok, hogy néznek és ettől elkezdek szó szerint remegni és inkább ott hagyom a kaját. Nem tudom megmagyarázni miért és túl sem tudok lenni ezen, már próbáltam párszor. Pszichológus nem tudott segíteni.
2019. nov. 4. 12:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja, engem mindegyik zavar, hogy mások előtt kell ennem, és hogy mások esznek előttem. Nekem nem természetes, inkább kínszenvedés. Ezért ha csak tehetem otthon eszek, akkor is a gép előtt, régen meg a tévé előtt, de szűk családi körben nem zavar annyira a helyzet, úgyhogy talán meg lehet szokni. Talán ha találsz 1-2 állandó embert akikkel egy asztalhoz ülsz, akkor könnyebb. Én így vagyok vele, minél kevésbé ismerem az illetőt, annál nehezebb előtte ennem. Nagyobb éttermekben ez tökre nem szokott zavarni, csak az asztal körüli emberekkel van bajom. Talán azért van, mert eleve nehezemre esik azonnal beilleszkedni egy társaságba, sosem tudom hogy kell viselkedni, ezért gondolják elsőre, hogy zárkózott vagyok. Szóval talán az evéses dolog is csak azon múlik, hogy mennyire érzed magad biztonságban az adott közegedben. Elvégre az evés, valamikor nem egy biztonságos dolog volt, védeni kellett a kaját az idegenektől, és mindig figyelni evés közben, ki milyen szándékkal közeledik. Talán ezért. Talán azért mert csak. Találjunk ki rá egy elnevezést. Arra már van, ha valakit irritálnak az evéshangok, arra még nincs, hogy valaki fél mások előtt enni.
2019. nov. 4. 14:16
 6/7 A kérdező kommentje:
#5 Jókat írsz nagyon, erre nem is gondoltam még, de lehet benne valami, hogy az őskorban nem volt biztonságos meg nyugodt dolog az evés, akár eredhet onnan is ez a dolog, ahogy az is jó lehet, hogy eleve új társaságban is nehezebben oldódunk (mert én is sajnos). Párom meg szűk család előtt érdekes, hogy nincs ilyen problémám, bár lassan már ott is kezd attól függni, hogy milyen passzban vagyok, gondolom, mert nem "gyakorlom" a dolgot. Mindenesetre jó itt olvasni, hogy nem vagyok egyedül a problémával, bár mindenkinek az lenne a legjobb, ha meg is tudnánk ezt oldani.
2019. nov. 4. 16:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szeretek mások előtt enni. Ha valaki fölém áll, vagy közvetlen mellém ül, akkor ott hagyom. Eleve lassan is eszek, de mikor rá voltam kényszerítve, akkor gyorsabban ettem és mások előtt. Gyakorolni nem szoktam, örülök, ha egyedül ehetek.
2019. nov. 8. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!