Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szeretitek a téli időszakot,...

Szeretitek a téli időszakot, korai sötétedést?

Figyelt kérdés
Ha igen miért? Vagy inkább nem.

2019. nov. 2. 16:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Igen,mivel gyakran nappal is alszok,így jobb,amikor reggel 6kor még sötét van,vagy délután 5kor már sötét van.

Sokkal nyugisabb,mint amikor még nyáron,este 9kor is zajos.

2019. nov. 2. 19:49
 12/23 anonim ***** válasza:
73%
Nem szeretem,nem valami jó érzés munkába indulni sötétben aztán mikorra haza érek akkor már mindjárt be is sötétedik, rendesen rossz érzés, plusz még hideg is van, nem szeretem mert el sem tudok menni sétálni maximum csak az utcákon tudok ott meg nem jó, mindig büdös füst szag van és én ezt nem bírom,jobban szeretek a természetben sétálni.
2019. nov. 12. 10:06
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Néha jól esik a hideg és a sötét, de azért sokkal jobban érzem magam kellemes nyári melegben, hosszabb nappalokkal.
2019. nov. 12. 11:35
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Szeretem a havat, csak a csúszós utakat nem, a hideggel elvagyok (bár az őszt, tavaszt jobban szeretem), viszont a korai sötétedés az zavar. Ha ilyen 7-fél 8 korül kezdene sötétedni, azzal kiegyeznék
2019. nov. 12. 12:21
 15/23 anonim ***** válasza:
86%

Nekem bejön a korai sötétedés, igazából az sem zavarna, ha nem léteznének nappalok és az év 365 napjának mind a 24 órájában olyan sötét lenne, mint éjfélkor. De félve írom már csak le, mert le szoktak pontozni ilyenkor, nem pontosan értem, hogy miért. :D Nincs nekem bajom azokkal, akik a világosságot preferálják.

Az időjárás bizonyos keretek között jön be, ha pulcsiban és kabátban is fázom, az annyira már nem, de alapvetően nem bánom, hogy kopaszak a fák és nem süt úgy a nap.

2019. nov. 12. 13:58
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

Gyűlölöm.

A hideg nem a kedvencem, de hát felveszek egy kabátot, 3 pulóvert, egy takaró méretű sálat és kész, nem probléma, tulajdonképpen könnyebb orvosolni, mint a kánikulát. Mondjuk a fűtésszámla nélkül boldog lennék. :D

A sötét viszont borzalmas, lényegében egyik hobbimnak se tudok hódolni, vagy csak sokkal kisebb mértékben... a házimunka is sokkal rosszabb "műfényben", mint napsütésben. Most pedig felújítunk, igazi élmény így.....

Kifejezetten szeretek amúgy még sötétben is ébren lenni, megvan a maga bája, de nekem nagyon nagy szükségem lenne pár óra világosra még délután.

Szívem szerint meghagynám az óraállítást, de ősszel pont a másik irányba állítanám, hogy még később legyen naplemente. (Még úgy is gáz lenne tél közepén.)

Abszolút nem kötekedésből, de kíváncsi vagyok, akik kifejezetten szeretik a korai sötétet, azok mit csinálnak munka után?

2019. nov. 12. 13:58
 17/23 anonim válasza:
100%
Nem szeretem a hideget és utálok fázni télen meg a mínusz fokokat nagyon nem szeretem amikor már annyira fázok hogy fáj fázni Én inkább a nyarat szeretem az hogy korán sötétedik az meg olyan az se a legjobb mert olyan szomorkás hangulatot idéz elő
2019. nov. 19. 16:31
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen,legszívessebben Szibériában élnék vagy Lappföldön.
2019. nov. 27. 19:55
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Utálom. Túl hideg van, túl hamar sötétedik, nem lehet normalisan felölzözni csak 37 kabáttal magamon.

Ha választani kéne akkor egész évben a száraz, enyhén hideg de délben napos őszi időjárást nyomatnám.

2019. dec. 5. 10:15
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén megmondom, semmi, de tényleg semmi nem szól mellette az én olvasatomban.

Sokan azt mondják, hogy "de hát olyan szép a havas táj". Valóban az, de nagy árat fizetünk érte. Amennyi szenvedést okoz a tél minden aspektusa, ahhoz képest elég sekély az az örömfaktor, hogy szép a fehér táj.

Kb olyan, mintha azt mondjuk, hogy a tűz is meghitt, szép a láng látványa, de attól még nem gyújtjuk fel a házunkat, hogy gyönyörködjünk a lángokban.

Pl ma is ez a mozdulatlanság, fehér a táj, párás is, deres is, tehát ilyen fehér-szürke minden és az égbolt is eggyé olvad vele és pont olyan a hangulata, mintha ez már soha fel nem oldódna, örökre ez maradna. Nagyon deprimáló, közérzetromboló.

És a materiális dolgokat nem is említetetm: fűtési költség, halálfélelemben való vezetés, csúszkálás, latyak, sár, kosz, szutyok, fázás, didergés stb.

2019. dec. 5. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!