Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan találhatnék valamit,...

Hogyan találhatnék valamit, amiben igazán jó vagyok?

Figyelt kérdés

Semmiben nem vagyok jó. Csomó dologban tudok hozni egy elfogadható, "elmegy" szintet, a többi dologban kifejezetten rosszul, bénán teljesítek. Pedig van sok dolog, amit lelkesedéssel csinálok hosszú ideje, de ettől még nem vagyok jó benne.

Sokat olvasgattam a neten ilyen témában, de számomra értelmezhetetlenek a kérdések, ilyenek vannak hogy: "Miben voltál tehetséges gyerekként?" - Hát semmiben... meg hogy "Mi az, amiben gyakran segítesz másoknak, mert nekik nehéz lenne elvégezni, neked viszont nem az?" - itt sincs válaszom, nincs ilyen, szeretek segíteni másoknak, de legtöbbször csak bénázás a végeredmény. Vagy: "Mire szoktál dicséretet, pozitív visszajelzést kapni másoktól?" - semmire. És így tovább.

Szóval ezek a "kérdezd meg magadtól" jellegű dolgok nem működnek.

Hogy máshogy deríthetném ki, hogy van-e olyan dolog, amiben jó vagyok?

2019. okt. 31. 16:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Úgy, hogy elkezded és csinálod. Máshogy honnan tudnád meg? nincs visszajelzés önmagadtól sem, mert magadtól sem adsz engedélyt magadnak hogy egyáltalán higyj magadba, vagy legyen merszed belevágni akkor honnan kapnál visszajelzést?
2019. okt. 31. 16:34
 2/11 A kérdező kommentje:

Mint fent írtam: "Pedig van sok dolog, amit lelkesedéssel csinálok hosszú ideje, de ettől még nem vagyok jó benne."

2019. okt. 31. 16:35
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Véletlenül találtam meg, mert kénytelen voltam elmenni dolgozni. Alulról kezdtem, de már sokat haladtam, igazán jó nem vagyok, sokat kell meg tanulni, de szeretem csinálni.
2019. okt. 31. 16:39
 4/11 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy ha egyre többet tudsz, jossz rá, hogy még milyen keveset tudsz.
2019. okt. 31. 16:40
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez butaság, hogy mindenkinek jónak kell lennie valamiben. Miért, mi ez az élet, valami verseny? Túlélőtúra az élet, és csak keveseknek a nyerés a cél. Legtöbbünknél arról szól, hogy bírd ki, bele ne pusztulj. Nem lesz mindenkiből alfahím.
2019. okt. 31. 17:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanígy vagyok, mint te. Gyerekkorából mindenkinek van mivel dicsekednie. Tanulmányi verseny, sportverseny, zongoraverseny, szavalóverseny, nyelvtudás, sakk...nekem semmi ilyenem nem volt. :D

Ne csak a tevékenységekre gondolj, hanem bármire, amivel szívesen foglalkoztál, de mondjuk nem járt érte elismerés. Lehet, hogy van műveltséged egy olyan témában, amit nem volt kivel megosztanod, de még jól jöhet.

Ha ilyen sincs, akkor kezdj el olvasgatni olyan témákban, amikről azt gondolod, jó lenne többet tudni, de eddig valahogy nem szántál rá időt, hogy utánajárj. Bizonyos dolgokat érdemesebb inkább tapasztalati úton tanulni (pl inkább sportolj, mint hogy csak olvass róla)

Vannak emberek - én is ilyen vagyok - akik átlátják az összefüggéseket, tele vannak ötletekkel, de a gyakorlatban kétbalkezesek. :D Én már elfogadtam, hogy inkább elméleti ember vagyok, amit persze általában haszontalannak ítélnek, de ettöl nem élvezem kevésbé a tanulást. :)

2019. okt. 31. 17:12
 7/11 anonim ***** válasza:
63%
Jól megy a nyavalygás, az önsajnáltatás, a lustaság kimagyarázása; szerintem legyél politikus!
2019. okt. 31. 18:02
 8/11 anonim ***** válasza:
35%
Akárhogy is pontozzatok le a válaszom, senki sem egyből rocksztár valamiben. Tapasztalatot kell szerezni, tanulni folyamatosan, és elhivatottnak lenni abban, ami érdekel, kitartani. Az élet nem mindenkinek túlélő túra, csak azoknak, akiknek semmi ambíciója nincsen.
2019. okt. 31. 18:18
 9/11 anonim ***** válasza:
28%
Feltettél egy kérdést, ami téged érdekel. Irtál 8 sornyit hozzá, de gondosan kikerültél minden támpontot ado szot. Leginkább a "dologban" szoval kerülöd meg a lényeget. Igaza volt az egyik válaszolonak, hogy menj politikusnak. Irsz...irsz és nem mondasz vele semmit. No ebben vagy jo!
2019. okt. 31. 18:53
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Talán az egyetlen hasznos...

A többieket nem értem, őszintén.

Egy kérdést tettem fel, ez miért lenne "nyavalygás"? Komolyan kérdezem.

Ennek az egész oldalnak a lényege, hogy kérdéseket lehet feltenni, ennyi erőből mindenki "nyavalyog"? :)

Nem szeretnék "rocksztár" lenni, sehol nem is írtam, hogy erre vágynék.

Azt is leírtam, hogy sok dolgot csinálok kitartóan, lelkesedéssel hosszú ideje, de egyrészt úgy tűnik, többen is úgy válaszoltak, hogy a második sorig se olvasták el amit írtam, másrészt nem tudom, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy az ember tehetséges-e valamiben.

Mit szeretnél még megtudni?

2019. nov. 4. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!