Állva nehezebb az ember súlya, mint például ülve?
A súly az az erő, amivel az alátámasztást nyomod vagy a felfüggesztésedet húzod. (Ez csak attól függ, milyen erők érnek: pl. Zuhanva a súlyod 0 (semmi nem tart); a Holdon hatoda a Földön mérthez képest; a liftben felfelé nagyobb, lefelé kisebb).
Amire gondoltál, az a tömeged, ami kb. állandó, s nem függ alaktól, póztól, stb
Amit még idehoztál, az a nyomás, ami az egységnyi felületre nehezedő erő, pl. Ami lefekve a nagyobb felületen eloszlik.
Tömeg: m [kg]
Súly: F [kg*m/s^2 vagy N]
Nyomás: p [N/m^2 vagy bar vagy Hgmm vagy hPa]
Jézusom, de buták vagytok, ez általános iskola 6. osztályos anyag. Hogyan változna már a tömeged attól, hogy ülsz? :D
Előttem szóló tudott csak jó választ adni.
Egye fene, legyen. Vállalom természetesen, hogy buta vagyok! :)
Az egyik ismerősöm rendelni készült lakókocsihoz, egy kemping wc-t, melynél a súlyhatár/terhelhetőség 130kg.
Na most, Ő egy hangyaujjnyit nehezebb, mondjuk egy jó 15 kg-val. S ebből adódóan vitattuk a kérdést, hogy megrendelje-e, vagy sem a súlya miatt. Én azt mondtam rendelje, elvileg nem lesz probléma, talán nem akkora teher éri a felületét ülve (de ugye buta vagyok, nem tudhattam), míg Ő szkeptikus volt e miatt! :)
De ma reggel 08:00-kor átvette, s le is tesztelte, miszerint el bírja a hátsóját, tehát mindenkinek "boldog a lelke". :D :)
Mindenesetre, köszönöm Mindenkinek a véleményét! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!