Nulla motivációval iskolát elvégezni, volt más is hasonló cipőben?
@10:23
Igen, olyan dolog amiből jól meg lehet élni, a probléma az hogy az iskolában oktatott tudás (ami amúgy nem kevés), még mindig csak arra elég, hogy éppen egy körömpiszoknyit tud többet a semminél, és ahhoz hogy labdába rúgj a szakmában irdatlan sokat kell saját magadat képezni.. Otthon is ha próbálok foglalkozni a gyakorlati részével, kitalálok valamit, de kb 5 perc után rá is unok, és az is inkább csak "fércelgetés"...
Sajnos nem találok olyat ami úgy igazán érdekelne.
Úgy amíg nem vagyok benne érdekel a téma, de ahogy bele fogok bármibe rájövök hogy az is csak a szenvedős tanulásról szól, és annyira már nem érdekel hogy minden időmet abba akarjam bele ölni.
Keress egy kétkezi szakmát, amit nem utálsz, pl az építőiparban, dolgozz benne, ma magyarországon egy burkoló, szobafestő, villanyszerelőkről meg ne is beszéljünk, lazán megkeresi azt a pénzt, amiről mások németországban álmodoznak..
Nem kell szeretni, csinálni kell...
Aztan ha majd 5 -10 év mulva esetleg kitalálod, mi akarsz lenni, ha "nagy" leszel, akkor lesz miből megvalósítsd.
25 évvel ezelőtt vegeztem mint köműves, azóta hidegburkolással foglalkozom, eleinte lenéztem ezt a szakmát, úgy voltam vele, hogy én azért lettem kőműves, mert semmi másra nem vagyok jó...
Aztán megutáltam, hogy télen megfagyok, nyaron meg szarráégek a napon, elkezdtem gipszkartonozni, burkolni, válaszfalakat építeni, minden fele belső munkákat, és ezzel elkezdtem pénzt is keresni, ma már a havi 4-500 lazán megvan tisztán 2 alkalmazottal... Pedig mondom, eleinte utáltam az egészet...
Nem szeretni kell semmilyen szakmát, csinálni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!