Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nulla motivációval iskolát...

Nulla motivációval iskolát elvégezni, volt más is hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
Sajnos semmi motivációm nincs hogy csináljam, csak szenvedek vele. Pedig tudom hogy kéne hogy valahogy kitörjek a posványból, de egyszerűen nem megy, nem motivál a dolog. Ha véletlenül le is tudnék vizsgázni, akkor is szerintem tök elégtelen lenne a tudásom elhelyezkedni. A helyzetet fokozza hogy amúgy is utálok tanulni. Valaki volt hasonló helyzetben?
2019. okt. 28. 09:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

@10:23

Igen, olyan dolog amiből jól meg lehet élni, a probléma az hogy az iskolában oktatott tudás (ami amúgy nem kevés), még mindig csak arra elég, hogy éppen egy körömpiszoknyit tud többet a semminél, és ahhoz hogy labdába rúgj a szakmában irdatlan sokat kell saját magadat képezni.. Otthon is ha próbálok foglalkozni a gyakorlati részével, kitalálok valamit, de kb 5 perc után rá is unok, és az is inkább csak "fércelgetés"...

Sajnos nem találok olyat ami úgy igazán érdekelne.

Úgy amíg nem vagyok benne érdekel a téma, de ahogy bele fogok bármibe rájövök hogy az is csak a szenvedős tanulásról szól, és annyira már nem érdekel hogy minden időmet abba akarjam bele ölni.

2019. okt. 28. 10:28
 12/15 anonim ***** válasza:
Volt
2019. okt. 28. 10:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Én is így voltam, mint te. Elvégeztem egész jól, most meg abban dolgozok. Tanulás alatt se érdekelt már annyira a téma és most a meló se a szívem vágya. Jó helyem van, meg jól keresek, de mégsem tetszik. Nem rég csinálom, de már most azon gondolkodok, hogy merre lépjek tovább.
2019. okt. 28. 17:44
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Keress egy kétkezi szakmát, amit nem utálsz, pl az építőiparban, dolgozz benne, ma magyarországon egy burkoló, szobafestő, villanyszerelőkről meg ne is beszéljünk, lazán megkeresi azt a pénzt, amiről mások németországban álmodoznak..

Nem kell szeretni, csinálni kell...

Aztan ha majd 5 -10 év mulva esetleg kitalálod, mi akarsz lenni, ha "nagy" leszel, akkor lesz miből megvalósítsd.

2019. okt. 28. 20:35
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

25 évvel ezelőtt vegeztem mint köműves, azóta hidegburkolással foglalkozom, eleinte lenéztem ezt a szakmát, úgy voltam vele, hogy én azért lettem kőműves, mert semmi másra nem vagyok jó...

Aztán megutáltam, hogy télen megfagyok, nyaron meg szarráégek a napon, elkezdtem gipszkartonozni, burkolni, válaszfalakat építeni, minden fele belső munkákat, és ezzel elkezdtem pénzt is keresni, ma már a havi 4-500 lazán megvan tisztán 2 alkalmazottal... Pedig mondom, eleinte utáltam az egészet...

Nem szeretni kell semmilyen szakmát, csinálni kell.

2019. okt. 28. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!