Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért bűn az, ha valaki...

Miért bűn az, ha valaki félszeg és nehezen oldódik?

Figyelt kérdés
Akkor az már nem is lehet jó ember?
2019. okt. 25. 17:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet jó ember, csak sokan vagy nem tolerálják a visszahúzódóbb embereket vagy tévesen azt hiszik, hogy mondjuk azért nem száll be a társalgásba aktívan, mert nem érdekli. Engem is hittek már beképzelt királylánynak, pedig valójában csak féltem odamenni a többiekhez új gyerekként, ők meg rám se bagóztak:( persze mai szemmel könnyen mondom azt a kb 8-9 éves énemnek, hogy nekem kellett volna nyitnom, de ezt akkor nem mertem, mert előtte sokat bántottak, kiközösítettek (mert szegényebb és jó tanuló voltam).
2019. okt. 25. 18:06
 2/14 nemaRendőrség ***** válasza:
0%
Ha téged nem érdekelnek nekik miért kéne veled foglalkozniuk?
2019. okt. 25. 18:08
 3/14 anonim ***** válasza:
92%

Nem, hogy nem jó ember, csak nem jó a társaságában lenni, mert nem lehet vele normális kommunikálni és jól érezni magad.

Vagyis lehet, csak türelem és munka kell hozzá amit sokan nem vállalnak...

2019. okt. 25. 18:20
 4/14 anonim ***** válasza:
1# új társaságban nem neked kell kezdeményezned, hisz te nem ismersz senkit.
2019. okt. 25. 18:30
 5/14 A kérdező kommentje:
nemaRendőrség: A félszeg és a nehezen oldódó az talán nem ugyanaz mint az érdektelenség.
2019. okt. 25. 18:34
 6/14 anonim ***** válasza:
75%

Ez azért eléggé tévedés. Pont azért kell az új embernek nyitnia elsőként, mert ő nem ismer senkit és az ő feladata a beilleszkedést “elindítani”. A (normális) közösségé meg az, hogy ezt viszonozzák, befogadják maguk közé.

De nem, nem az újoncnak kell várnia a sült galambot és elvárni, hogy a többség alkalmazkodjon és nyisson felé. Neki kell megtenni az első lépést és ezt úgy mondom, hogy bőven tudom, milyen nehéz ez olykor.

2019. okt. 25. 19:08
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem az a tévedés amit írtam, hanem hogy az újoncnak kell kezdeményezni.

Gondoljunk bele: Oda megy egy vadidegen összeszokott társaságba, nem ismer senkit, nem tudja mik a társaság témája, érdeklődési köre, nem tudja ki milyen személyiség, ő egyedül van, a társaság többen, ráadasul ha összeszokott a társaság, akkor az újoncot ösztönösen észre sem veszik. Nem, a társaságnak kell nyitni, miutan persze az újonc elsőnek bemutatkozik.

2019. okt. 25. 19:55
 8/14 anonim ***** válasza:
Lehet jó ember, de ma a menőség a sikk, sajnos. Így csak ki van pécézve a többieknek az, aki félszeg.
2019. okt. 25. 21:31
 9/14 nemaRendőrség ***** válasza:
Kívülről de
2019. okt. 25. 21:34
 10/14 A kérdező kommentje:

nemaRendörség:

Félszeg:  Kissé félénk (személy), akiről látszik, hogy visszahúzódó természetű, nincs gyakorlata az emberek közötti kapcsolatokban, és ezért társaságban ügyetlenül, gyámoltalanul viselkedik.

Érdektelen: 1. Kíváncsiságot nem ébresztő; figyelmet nem keltő, nem érdemlő (dolog), ami nem számít, nem jelentős.

Unatkoztam a nagyon érdektelen előadás miatt. Azérdektelen könyvet hamar a sarokba vágtam.

2. Személyes haszonnal nem járó (dolog), amihez nem kapcsolódik saját célunk, szándékunk.

A verseny számomra érdektelen eredménye sok más embert nagyon izgalomba hozott. A vásárlók szempontjából érdektelen adatokat nem tüntettük fel a terméken.

3. Személyesen nem érintett (személy), aki közvetlenül nem vehet részt egy tevékenységben, nem befolyásolhat egy döntést, folyamatot.

2019. okt. 26. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!