Ti is igénytelennek gondoljátok azokat, akik úgy írnak (igyéntelenül)?
Gondolok a klasszikusokra:
Level 1 Ékezetek hiánya (akkor is, ha emiatt abszolút többértelmű lesz a szöveg), vessző(,) kérdőjel hiánya.
Level 2 Felkiáltójel, költői csend (...) és idézőjelek totálisan helytlen használata
Level 3 (felidegel) rövidítések, természetesen ékezetek nélkül, lehetőleg olyan szavak (mégjobb: mozaikszavak), amiket a hallgatóság gyaníthatóan nem ismer, mert pl adott foglalkozás, hóbort, regiolektus részei, és a legparádésabb:
Level 4 (kikészít) az első 3 együtt + megspékelve elgépeléssel, elütésekkel IS.
Ti mennyire vagytok erre igényesek? Volt már komolyabb konfliktusotok emiatt? Kort, nemet is kérek.
Amíg el lehet olvasni, érthető, addig nekem mindegy.
Ha nem, akkor megkérdezem, mégi írja mán le miről van szó..
De ha nem tudja, akkor ott hagyom.
Ha kimarad egy vessző, vagy becsúszik 1-2 hiba, de amúgy lehet érteni, hogy mit akar a kérdező, akkor nem zavar, én is nehezen gépelek telefonon.
De nem ritka itt, hogy egy szóban több hiba is van, ilyenkor nem vagyok hajlandó tovább olvasni.
Meg vannak a kedvenceim: "láthassa, montam, voltam az iskolába", és hasonló parádés dolgok.
Bagoly mondja verébnek.
Már a kérdés se megfelelően van megfogalmazva.
“(igyéntelenül)”
Ja, azt én is gyűlölöm.
Am tegye fel a kezét, akinek nem kellett meggugliznia, mit jelent a regiolektus szó.
Végzős vagyok, de nem tudom, mit jelent a regiolektus szó :P
Engem kicsit zavar az ilyesmi, de próbálok nem fölöslegesen idegeskedni rajta.
Az ékezetek hiánya nem zavar, ha amúgy rendesen központozott a szöveg, akkor a véletlen félreütések sem.
Az írásjel utáni szóköz hiánya, az indokolatlan pontpontpont, felkiáltójelek, ezek idegesítenek. Főleg ha az utóbbi kettő még modoros fogalmazással is párosul.
A gány helyesírás viszont nekem egy olvasatlan, buta ember benyomását kelti. Ha kapok egy olyan üzenetet még ha munkát is veszítek vele, csuklóból törlöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!