A városi ember gyakorlatilag életképtelen, mert mindent alátolnak?
A tudását lényegében csak pénzkeresésre használja és fogalma sincs, hogy zöldséget hogyan termeljen vagy, hogy hogyan kell begyújtani egy búboskemencét és cipót sütni vagy pogácsát, de viszont pénzzel nem lakik jól, így hát leszalad a Fornettibe pogácsásért.
Miért alakúlt így ez a rendszer?
Városi vagyok és elég sok munkafolyamatot ismerek. Sose dolgoztam szalag mellett. Lehet sütni és főzni épp csak kezdő szinten tudok, de ha bármi műszaki gond van, nem feltétlen kell szervizest hívnom. Nem érzem magam életképtelennek.
Kicsit utazz a világban, nem csak a falud körülményei léteznek, annál jóval színesebb az élet. Meg netezz és tanulj is. Nem fog megártani. A Julcsi néni meséit a városi emberekről meg nem kell 100% tényként kezelni. Sőt, egy információt amit csak egyetlen forrásból tudsz, mindig fenntartásokkal kezelj! Majd ha több különböző helyről származó alátámasztás érkezik hozzá, el lehet hinni.
A városokban nem emberek élnek, hanem fejlett androidok. Azért nem tudnak termeszteni meg sütni, mert napenergiával töltődnek, nincs szükségük élelmiszerekre. Ezt neked senki nem mesélte?
Az olyan bonyolult műveletek, mint elásni valamit a földbe, aztán locsolni, és miután tök magától kinő leszedni és megenni, ráhagyják az emberekre.
De szerintem már nem találnál falun sem senkit aki tüzet tudna csiholni, vagy aki egyedül, gépek nélkül lisztet állítana elő. Régebben is az volt a baj, hogy próbáltak nagy mennyiségben előre raktározni ilyen alap élelmiszerekből, aztán ezeket olyan kárteveők lepték el amik halálos betegségeket terjesztettek. Semmi szép nincs a falusi életben ha nincs hozzá pénzed, amivel befizeted a villanyszámalát hogy a levágott féldisznód elálljon a hűtőládádban. Falun ha hajnal 4-től este 10-ig nem dolgoztál megállás nélkül, akkor nem tudtál fenntartani egy olyan szintet amit ma bármelyik 8 órás szalagmunkával elérhetsz. Nem mondom hogy az sok, vagy jó, de jobb. Falun akkor tudsz jól élni, ha másokat dolgoztatsz, mert van elég földed, géped, alaptőkéd hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!