Kegyes vagy kegyetlen hazugsagot, hogy tanuljam meg?
Vannak helyzetek..amikor nincs mas megoldas,de itt kifejezetten azokra a helyzetekre gondolok,amikor nem akarok es nem is fogok artani senkinek!! :) Viszont a sajat erdekemben (nem ego miatt..) muszaj ferditenem az "igazsagon". Elvorosodok,nehezebben beszelek ha kenyes temaba vag egy beszelgetes..az arcomon is latszik.. hogyan gyozzem le? Es tanuljam meg a poker arcot amin nem latszik az erzes ha valami nagyon..nagyon nem tetszik de nem mutathatom ki? Pl egy munkahelyen..vagy a maganeletben. Maganeletben nem ferditek!! De az elvorosodes,arcmimika..borzaszto nehezen kezelem. Ez tanulhato treningeken? Ha egyenlore magam probalom fejleszteni mivel kezdjem? Azert akarok profi lenni,hogy ne tudjanak engem sem atverni.
23N
Személyiségi problémáid vannak.
Egy normális értékrendű ember, azon gondolkodna el, hogy kerülje el hogy hazudjon.
És ezt nem sértésből írom, csak jobb lenne, ha a körülöttem lévő emberek (magyarok) nem a hazugság, hanem inkább az igazság szószólói volnának.
A hazugság mindig csak árt, nem létezik "kegyes" hazugság. Az ha valaki rárakja ezt a jelzőt, valamilyen önző érdekből teszi.
Kezdd valami aprósággal, ami csak picit esik nehezedre és ha megy, lépj eggyel nagyobbra.
De csak csínján, mert "úgy bánnak el veled is, ahogy te bánsz velük".
Egyébként pedig hazugság helyett próbálhatnád az igazságot előadni, csak sokkal empatikusabban, mint most vagy rá képes. Ez utóbbival sokkal többre viheted és messzebre érhetsz.
Pl. ha elkésel és azt lódítanád, hogy késett a buszod. A helyett mondhatod azt, hogy tudom, hogy nem örülsz annak hogy elkéstem, de nem figyeltem az órám és elszaladt az idő. legközelebb jobban oda fogok figyelni ígérem.
Hidd el, ezzel sokkal jobb eredményeket érsz el és patyolat tiszta marad a lelkiismereted is és ez megfizethetetlen érzés azzal szembeállítva, mikor lelkifúród van a hazugság miatt, bármilyen kicsi is az.
sok sikert!
:)
Kössz.
Igen olyasmikra gondoltam..a valosagot,igazsagot kicsit maskepp eloadni..
De vannak olyan eles helyzetek..es Ti is tudjatok..ha nem hazudtok k..aa naaagy bajba is kerulhettek igy muszaj es nem kene benazni. De a leginkabb azert akarom tudni hogyan,hogy engem se tudjanak atverni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!