Ti is tapasztaltatok már ilyet? Mit csináltatok, váltottatok?
Sziasztok!
Ti is megfigyeltétek, hogy ha hosszabb távon vagy rendszeresen vesztek igénybe szolgáltatást, akkor egy idő után a "barátság" a munka rovására megy?
Tapasztaltam ezt fodrásznál, műkörmösnél, de most az asztalosnál is. Lassan 1 éve vele csináltatok minden bútort és 3x képtelen volt rendesen megcsinálni, mert ő közben beszélget. Ami nem lenne baj, csak közben dolgozhatna rendesen is. Az elején pl.semmi baj nem volt vele.
Oké, nyilván szólok neki(k), ha valami nem jó, de mindenért egyfolytában szólni már nekem is fárasztó.
Tényleg X időközönként le kell cserélni mindenkit?
Igen, sajnos ez így van.
Üzletben/pénzben nincs barátság.
Ha valakivel nem vagyok (sorozatosan) megelégedve, akkor váltok, nincs mese.
Én is barátságos ember vagyok, sokan ezzel visszaéltek.
Két dolgot megtanultam, az egyik, hogy meg kell tartani a 3 lépést alkalmazottal (szolgáltatóval) mert csak annak végeznek jó munkát, aki nem bratyizik és tekintélye van.
A másik, hogy előre nem fizetünk munkáért, mert utána oda a motiváció és csak összecsapják.
Nem fizetek előre, ezt már én is megtanultam. Az a baj nálam, hogy közvetlen vagyok és barátságos, még akkor is, ha megtartom a 3 lépés távolságot. Nagyon könnyen barátkozom.
De valószínű, hogy taktikát váltok és a 3. szólás után tényleg váltok..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!