Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is jobban érzi magát...

Más is jobban érzi magát középidősen mint tiniként?

Figyelt kérdés

35 évesen jobban érzem magam a őrömben, mint tiniként, egészségileg is, közérzetileg is, jobban elfogadom magam és másoktól is ezt a visszajelzést kapom, több pasi néz meg most, mint akkor.

Persze észre veszem, hogy egy csomó dolgot jobban bírtam/tűrtem fizikálisan, mégis viszonyítva fölöttébb vagyok..na mondjuk most teszek is érte.

2019. szept. 29. 22:10
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Egy idősek vagyunk, de engem nem szórakoztat a test hanyatlása. Én is megtettem érte mindent, csak negatív irányba. Persze nem a külső zavar, hanem hogy egyre kevésbé bírok bizonyos dolgokat. Sajnos lassan a munkámra is hatással van.
2019. szept. 29. 22:17
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Bizonyos szinten hasonlóan vagyok. Magam jobban elfogadom, és egész jól is érzem magam 30 évesen. Nem is kifejezetten testileg, hanem inkább mentálisan.
2019. szept. 29. 22:34
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Persze. Tinikorban naponta mondták el, hogy tanulj meg nem viszed semmire, ha sz.r az erettsegid stb srb, teljesen stresszbe voltam. Sz.r lett az érettségiim, mégis van 2 diplomám, benne is dolgozom és imádom. Teljesen kiegyensúlyozott vagyok, párom is van, pedig az is fusztralt hogy masnak mar volt, nekem meg nem. 22 evsen ugyan, de en is megtaláltam, akit kerestem.
2019. szept. 29. 22:44
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Teenagerkent unalmas eletem volt. A lanyok nem foglalkoztak velem, az iskolaba is szemetek voltak az emberek, otthon sem ereztem jol magam.

Most kozel a 30hoz hazas vagyok, nem a szulokkel elek, nincsen a kornyezetemben olyan embere aki piszkalna, fujna ram valami miatt. A tinik a leg szemetebbek, ok nelkul basztatjak a masikat, veszekednek nok miatt, ferfiak miatt vagy csak azert mert az egyik gazadagabb, szegenyebb. Cigiznek mert az meno es neked is kell cigizned ha kozejuk akarsz tartozni.

2019. szept. 29. 22:52
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

30-asként én is jobban érzem magam, annak meg főleg örülök, hogy nem most vagyok tini.

Így is szorongtam eleget a gimiben, mert pattanásos voltam, gizda és deszka, de akkor legalább nem volt net, és mikor hazamentem, a lakótelepen sok barátom volt, akikkel folyton kint lógtunk, és akik elfogadtak. És nem ment a megfelelési kényszer mindenféle közösségi oldalon.

Munkám során kell beszélnem mai tinikkel, látva az ő szenvedésüket, szorongásaikat és elmagányosodásukat, az enyém ehhez kutyafüle volt.

Tiniként sokkal jobban adtam mások véleményére, és nehezen mondtam nemet.

Felnőttként ilyen problémáim nincsenek, rendbejött az önértékelésem is.

Egyedül a fizikai változások zavarnak, na nem a kezdődő ráncok, hanem hogy a sok ülőmunkától néha fájnak az ízületeim, meg érzékenyebb lett a szemem, napszemüveg nélkül ki se tudok menni nyáron, és hasonlók. Azt hittem, ilyesmik csak később következnek majd be.

De ha az összképet nézem, most boldogabb, elégedettebb vagyok az életemmel.

2019. szept. 30. 00:03
 6/9 Fish1 ***** válasza:
100%
Én is jobban érzem magam. Lelkileg is és fizikailag is.
2019. szept. 30. 04:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is jobban érzem magamat 30-on túl, mint anno tizenévesen. Pontosabban azóta, mióta saját keresetem van, és nem szorulok korlátok közé. Egyébként én fizikailag is most bírok többet, mint akkor, és remélem bizonyos dolgokban (pl. futás, túrázás) 40-en túl a mostaninál is jobb leszek.
2019. szept. 30. 10:11
 8/9 anonim ***** válasza:
85%
Picit zavar, hogy már betöltöttem a 3. X-et, de lelkileg ezerszer kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb vagyok, egyedül kicsit az zavar, hogy a barátok szétszéledtek, nem sok maradt. :(
2019. szept. 30. 14:39
 9/9 anonim ***** válasza:
54%

Úgy tűnik, én vagyok az ellenpélda. Én szívesen lennék újra tini, bárcsak visszamehetnék.

Ha belegondolok, akkoriban mik voltak a legnagyobb, "világméretű" problémáim?

Nincs kész a házim, kaptam egy intőt, megint túl sok órám lesz. Kevés a tavaszi szünet, idióták a tanárok, hogy hívjam fel magamra a fiú figyelmét aki tetszik? Mit vegyek fel a szombati buliba? A padtársam vajon kibeszél a hátam mögött? Vajon lebukok, hogy hajnalban értem haza?

Bár akkor ezek óriási dolgoknak tűntek, inkább stresszelnék ismét ilyesmiken.

A felnőtt élet százszor nehezebb: a munka és a vele járó stressz, felelősség a saját életem és döntéseim miatt, anyagi dolgok, mindent magamnak kell megoldanom, nincs többé ki mögé bújni....

Persze, tök jó ha az ember a maga ura meg minden, de ha választhatnék inkább kérném vissza a felhőtlen, boldog tinikort.

2019. szept. 30. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!