Mit jelent, ha túl lassúnak találom az emberek beszédjét?
Figyelt kérdés
Élőszóban is, de akár YouTube-videókban is. Utóbbiaknál kb. 1.25 vagy 1.5-ös sebességgel hallgatom őket.
Túl gyorsan gondolkodom? Kapkodós vagyok? Hadarok?
#beszéd #barát #YouTube #ismerős #gyorsaság #gondolkodás #pszichológia #kommunikáció #figyelem #koncentráció
2019. szept. 27. 17:15
1/6 anonim válasza:
Lehetséges, hogy tényleg lasabban beszélnek. Én is lassabban beszélek kicsit, mert van, hogy, ha hadarok, hirtelen elfelejtek egy szót, akkor azon gondolkodom vagy botlik a nyelvem, stb
3/6 anonim válasza:
Szerintem gyorsan gondolkodsz. Én is ilyen vagyok.
4/6 anonim válasza:
Majd ha siket leszel vagy hallássérült, akkor visszasirod majd a lassu beszedet
5/6 anonim válasza:
Amugy, igen gyorsan gondolkodsz, gyorsabban reagal a hallas...
6/6 Laylah válasza:
Hallgasd Magyarósi Csabát, az neked való lesz. :)
Én pont az ellentéted vagyok, picit én is hajlamos vagyok hadarni, de minél gyorsabban akarok valamit kimondani, annál többször botlik meg a nyelvem. Jobban szeretem a lassabb, kényelmes tempójú beszédet. A hadarásra párom mellett szoktam rá, mert megszoktam, hogy ha nem mondom el a mndanivalóm elég gyorsan, akkor nem lesz időm befejezni, mielőtt beleszól... :D sajnos erről a közbevágásosdiról nem tudom leszoktatni sehogy sem, pedig szerintem bunkóság. Csak hát az eszmei példaképe is ezt csinálja, így szerinte -természetesen- rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!