Egy ismerősöm folyton olyan szavakat használ, amiket nehezen értek. Hogy mondjam meg neki, hogy ne használja őket?
Pl. "kolosszális", "szubsztanciális", "frenetikus", stb. ehhez hasonló latin szavakat használ még a legegyszerűbb mindennapi dolgok során is
A kocsimat "automobilnak" hívja, mintha valami 1920-as Charlie Chaplin némafilmben lennénk
A frenetikus, meg a kolosszális elég gyakori kifejezések, ha például az ember szarkasztikusan akar kifejezni valamit, pont a túlzott színpadiasságuk miatt. Sőt, én rengetegszer találkoztam, hogy valaki egyszerűen azért használta, mert beleillett a "dumájába", tehát komolyan használta, csak szellemesebb volt, mert nem szokványos.
De a szubsztanciális és az automobil tényleg túlzás.
Erőltetett, amit csinál, kérdező...
Ne te érezd magad rosszul, túlzás, amit művel. Nálam volt, aki tok normális szavakra szóltak be, csak mert választékos voltam...kb mint a komódos válaszoló csajnál, nekem is szóltak,higy mik ezek a szavak (csak haver), és akkor meg én éreztem magam rosszul, és hagytam elcsökevényesedni a szóhasználatomat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!