Egy ismerősöm folyton olyan szavakat használ, amiket nehezen értek. Hogy mondjam meg neki, hogy ne használja őket?
Pl. "kolosszális", "szubsztanciális", "frenetikus", stb. ehhez hasonló latin szavakat használ még a legegyszerűbb mindennapi dolgok során is
A kocsimat "automobilnak" hívja, mintha valami 1920-as Charlie Chaplin némafilmben lennénk
Jót mosolyogtam a kérdésen. Én is ilyen vagyok. A férjem ki van tőlem idegileg. Már tiltólistán van pár szavam. Pl komód, etikett, disztingvál...stb.
Ő azt mondta egyszerűen ne használjam az olyan szavakat amiket a mai ember többsége sem használ. De most komolyan ez ekkora probléma? Azt hittem csak a férjem ilyen dilis.
Mi a bajod ezzel? Választékosan fejezi ki magát.
Nyugodtan mondd meg neki, hogy a felét nem érted a mondanivalójának, és egyszerűsítsen!
Mi a baja a férjednek a komóddal?! Az etikett meg a matrica vagy a viselkedési szabályok? Mindkettő használatban van a mai napig.
Meg egyáltalán miért hagyod, hogy megváltoztasson? Nem olyannak szeretett meg, amilyen vagy? Vagy ez csak nekem ilyen magas?
Bocs, az ilyenek nagyon ki tudják ám vágni egy pillanatra a biztosítékot.
Kérdező: na jó, az automobil az tényleg túlzás.
De a többi nem olyan veszélyes. Ha nem érted, kérdezz rá és hátha rád is ragad valami a poron kívül. Sose árt.
2-es, ezeket a szavakat használjuk, nem furák. Érdekes a férjed.
Kérdező, ezek amúgy angolból is átjönnek. Én mindennap használom az angolt, és mindig utáltam fordítani. Egyik nap a "negate" szóval akartam valamit magyarul, és megnéztem, van olyan, hogy negál. Úgyhogy akár az angoltanulás is segít az idegen szavakban. Colossal, substantial, frenetic, ezek hétköznapi szavak angolban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!