Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért néznek véres rongyként...

Miért néznek véres rongyként az emberre, mert egy jó autóval van (aki nem is az övé)?

Figyelt kérdés

Apám autókereskedő és néha beesik egy-két luxusautó is. Én viszem az autókat a műszakira, szervizelésre. Ideiglenes rendszám van rajtuk szinte mindig, így sejthető hogy kereskedőé az autó. Pl ma egy 3 éves BMW X6-tal mentem és a parkolóban úgy néztek az emberek mintha egy többszörös gyilkos lennék. Volt egy öreg aki hangosan megjegyezte hogy ő végigdolgozta az életét de csak egy Suzukira futja neki, szégyelljem magamat.

Gondolom azért viselkedtek így mert fiatal, vékony srác vagyok. Ha a valódi tulajok ülnek benne (kigyúrt vállalkozó vagy öltönyös üzletember) akkor kiváncsi lennék hogy viselkednek ezek az emberek. Nem értem miért ilyenek ...

2019. szept. 23. 12:54
1 2
 11/19 IronYpetya válasza:

Kérdező: neked nehézséget okoz összetenni a dolgot? Akkor adok egy másik példát.

Állj meg kéregetni egy kereszteződésben. Hányan fogják rólad azt gondolni, hogy rászoruló vagy és hányan azt, hogy csaló?

Megfejtés: sztereotípiák. Az emberek (nem csak magyarok) alapból általánosítanak, hogy kevesebb dologgal foglalják az agyi kapacitásaikat. Ez ösztönszerű és bizony néha (pl. hazánkban is gyakorta) túlzásba viszik.

Veled csak annyi történt, hogy olyan tolvajnak néztek, aki nem vagy. Mert arra biz kevés esély van, hogy te fiatalként a semmi közepén magadnak ilyet becsületesen szerezz. Az ideiglenes rendszámmal trükközni meg kb. annyira gyakori szerintem, mint az SK rendszámos magyar autók, stb.. Tehát maximum te, mint "szakavatott" vágod le, a másiknak csak olaj a tűzre.

Megoldás? Ha javasolhatom: egyrészt értelmesnek tűnsz, ezt semmiképp ne add fel, attól viszont tartsd távol magad, hogy te is hibába ess és általánosíts másokon. Ha pl. a bácsika vette a fáradtságot, hogy "beszóljon neked", te is nyugodtan elmondhatod a fentieket, aztán kérdezd meg, hogy most mégis ki szégyellje magát? Aki alaptalanul, tévesen rágalmaz, vagy aki szeretne magának annyi luxust megengedni, hogy apjától elkéri a "portékáját" és fiatalként meri élvezni az életet BECSÜLETESEN?!

Láttam elég kőbunkó zsebmajmot, aki az apja fényével élősködik, az más lapra tartozik... de szerintem azok nem is fognak értelmesen megjelenni sem a parkolóban, sem a GYK-n.

2019. szept. 23. 13:49
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

Bár szépnek tartom a Himnusz nyelvezetét, de én is már általános iskolában totál magam alatt voltam, amikor szavalni kellett.

"A Himnuszunk is undorító pesszimista,lehangoló,karácsonyi énekeink is siralmas.

Konkrétan a himnuszt soha nem éneklem sőt már nem is tudom emiatt.

Nézzétek meg a németek himnuszát.

Deutschland Deutschland Über alles.

Fordítsátok le,mennyivel jobb érzés mint a magyar himnusz amitől csak ledzsalok az életről." Hát igen.

2019. szept. 23. 13:52
 13/19 anonim ***** válasza:

"ő végigdolgozta az életét de csak egy Suzukira futja neki, szégyelljem magamat."

Ezek után mit mondjak? :D Amig téged tesznek felelőssé azért h nekik nincs, plusz ro***dj meg amiért neked van.. :D

2019. szept. 23. 14:02
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

OFF:

Az Olasz himnusz is lelkesítő és buzdító. Nem olyan, ahol eltemetjük saját magunkat.

A magyar folyton a múltat emlegeti és mivel a múltban él, így jövője sincsen.

Így van, ahogy előttem írták. Egy kanál vízben megfojtanák a másikat, ha jobb egy kicsivel neki."Dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás van majd mindenhol.

Összefogás helyett széthúzás van. Még a cigányok is összefognak, ha bajban látják fatársukat, bezzeg a magyar...az széthúz. Ott veri át a másikat, ahol tudja, miközben a szemedbe vigyorog és mondja, hogy ő majd segít.

Külföldön is, ahol egy magyarnál több van onnan menni kell. Rögtön megkezdősik a másik fúrása, árulása. Okádék egy nemzet.

Egyesek a saját honfitársukat elüldöznék az országból, aztán meg sírnak, hogy a fitalok(fiaik/lányai) elhúznak az országból és vissza se akarnak jönni. Sírnak, hogy nincs elég szakember....se normális fizetések, se megbecsülés...hát miért mardanának, ha itt csak ezt kapják?

ON:

"Gondolom azért viselkedtek így mert fiatal, vékony srác vagyok. Ha a valódi tulajok ülnek benne (kigyúrt vállalkozó vagy öltönyös üzletember) akkor kiváncsi lennék hogy viselkednek ezek az emberek"

Igen, azért, jól látod.

Ha meg egy olyan szállna ki belőle, fülüket-farkukat behúznák az ilyen beszólogatók. Esetleg nyalnának egy sort.

Ilyen kétszínűek az emberek.

2019. szept. 23. 14:02
 15/19 anonim ***** válasza:

Valószínű azért, mert a kullancskodásból, férgeskedésből, emberek tömegeinek kihasználásából a tetű fajta él meg még mindig a mai napig, volt anno egy kis bajszos politikusbácsi, neki se volt túl szimpatikus ez a szisztéma.

És még a világ lakosságának jórészének sem.

Nyilván, akik ebben nőttek fel, nem látják, és fogják fel, milyen egy utolsó, szánalmas, gusztustalan dolog ez.

2019. szept. 23. 14:33
 16/19 anonim ***** válasza:
92%

Fiatal suttyó P rendszámos luxusautóban.

Szinte biztosra lehet venni, hogy trükközés van a háttérben és nem tisztességes munkával megkeresett pénzből van neki.

2019. szept. 23. 14:56
 17/19 anonim ***** válasza:
91%

16-os pont erről beszélünk,miért suttyó?

Te mit tettél,hogy legyen olyan autód?

Tételesen milyen lépéseket tettél és teszel?

Hát ez Magyarország,irigység meg undorító mindset pont amiről itt írtunk.

2019. szept. 23. 14:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele, hogy pont nem érdekel, kinek milyen vagyona van.
2019. szept. 23. 15:05
 19/19 anonim ***** válasza:
63%

#17: Én mit tettem? Dolgoztam érte, megkerestem az árát, és megvettem, átépítettem, megnézik, nem érdekel, ennyi. Egyéb kérdés?

Igen, pont azt gondolják amit írtam, ez ugyanaz, mint a fiatal csaj a Merciben, arra pedig az a sztereotípia, hogy a szájával kereste meg az árát. Ebben élünk. Lehet szépíteni, attól még így van.

2019. szept. 23. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!