Miért lehet, hogy valaki nem vesz fel semmilyen szemkontaktust senkivel, mintha levegőnek nézne mindenkit?
Munkahelyemen van egy srác aki szó szerint átnéz mindenkin akit nem ismer, nem közvetlen munkatársa. Másokkal még akik nem is a mi irodánkban dolgoznak, köszönőviszonyban vagyunk. Ez a srác csak előre néz, nem néz rá senkire, csak megy. Többször próbáltam vele szemkontaktust kialakítani, hozzászólni, de nem nézett rám, a folyosón is úgy elmegy mellettem, hogy fél szemmel se néz felém.
Közvetlen kollégái szerint jó fej, kedves, humoros, segítőkész. Egyszer volt úgy hogy nekem is megfogta az ajtót, megköszöntem neki, mondta hogy nincs mit, mosolygott, de utána se köszönt és nem nézett rám. Amúgy nagyon szimpatikus első ránézésre is, olyan akivel szívesen megismerkedne, összehaverkodna bárki.
Mi lehet a baja neki? Milyen tulajdonság ez? Már másfél éve dolgozik ugyanott, azóta csinálja. Másokkal is ugyanilyen, nem csak én mondom ezt!
Ha szembejön valaki az utcán, nem bírok a szemébe nézni, de ha mégis rápillantok, és látom hogy néz, azt nem szeretem.
Én is szocfób vagyok, de munkahelyen azért köszönök mindenkinek.
De ha nem vagytok közvetlen kollégái akkor nem mindegy?
Leírtad a választ egyébként. Azért csinálja, mert introvertált, és akiket már jobban ismer/sokat beszélgetett velük azokkal nyitottabb.Mivel nem ismer titeket, így nem is beszélget veletek.
Zárkózott, de nem bunkó az ilyen ember, ne keverjük a kettőt. Ha ennyire zavar menj oda hozzá te...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!