Ti szoktatok magatokban beszélni?
Megmondom őszintén, hogy én szoktam. Pl. na most elmosogatok vagy ha kész a mosás, uh elfelejtettem kiteregetni.... stb.
De mentségemre mondva, egyre több embert látok magában motyogni, még a főnököm is beszél magában az irodában, ne(nem telefonál) Mindenki bolond lenne, aki beszél magában? Vagy mondhatjuk hangosan gondolkodunk? Ti hogy látjátok?

Otthon szoktam. Főleg, ha nagyon szorongok valami miatt.
Kint inkább a fejemben

Pánikbeteg vagyok, plusz depressziós. Néha érzem hogy elkezdődik az aggódás, olyankor szoktam - persze csak otthon.
"Oké, semmi baj, még megnézem ezt a Showder Klubot, utána befejezem a mosogatást, felporszívózok, aztán egy kis lazulás"
Főleg feladatokat osztok ki magamnak - könnyen elterelődik a figyelmem, ezzel összpontosítok. Ha kimondom, az kábé olyan, mint egy parancs, és így megcsinálom.
Közben hagyom egy kicsit elkalandozni, ha elvégeztem valamit, így jobban fogok tudni fókuszálni a következőre.
Fura dolog az agy, de nekem ez beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!