Mi a logikája annak, amikor valaki nem akar lehetséges megoldásokat hallani egy problémájára, hanem csak azt akarja, hogy a másik meghalgassa a panaszkodását a problémáról?
Figyelt kérdés
Én sokat panaszkodok a problémáimról, mégis közben mindig gondolkodok azon, hogyan oldhatnám meg őket, és sosem mérgelődök fel amiatt, ha valaki tanácsot akar adni, csak akkor ha meghalgqttam és azt gondolom nem jó a tanácsa. El sem tudom képzelni hogy csak panaszkodjak, de ne gondolkozzak egy megoldáson és felmérgelődjek azon, hogy valqki tanácsot szeretne adni.2019. szept. 7. 08:53
11/11 anonim válasza:
Én szeretem magam megoldani a bajaimat, nem szeretem, ha más belekotyog a dolgaimba. De azért néha jó kipanaszkodni magam a barátaimnak. Ők már megtanulták, hogy ilyenkor öt perc szimpátiát várok, és nem kell értem aggódni, nem várok tanácsot. Ha segítségre van szükségem, akkor azt mondom, és nem csak panaszkodom. Gondolom a kérdést nem egy ilyen ember ihlette, csak el akartam mondani, hogy ilyen is van. Azért mert nem kér a tanácsodból, még nem biztos, hogy ő maga nem keresi a megoldást. Érdemes ilyenkor megkerdezni, hogy érdekli-e az illetőt a tanacsod, véleményed, és nem magadra venni, ha nem. Van, hogy elég egy együttérző mosoly. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!