Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az antiszemita sztereotípiáktó...

Az antiszemita sztereotípiáktól eltekintve, fel lehet valahogyan ismerni egy zsidót külső tulajdonságai alapján?

Figyelt kérdés

Anyukámmal ültem a buszon, mellettünk ült két lány, akik nagyon nyomogatták a telefonjukat, és írtak valamit, láthatóan héber karakterekkel. Utólag meséltem anyukámnak, hogy a lányok valószínűleg zsidók lehettek, mert héberül írtak valamit, ő erre válaszolta, hogy ő is erre gondolt, mert "úgy néztek ki".

Valóban lehetnek olyan külső jegyek, amelyek alapján fel lehet ismerni egy zsidó embert?

2019. szept. 6. 20:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
59%

Kétségtelen, van sémi jelleg, de nehéz megkülönböztetni egy zsidót egy arabtól.

Viszont érdekes, hogy szinte mind fekete göndör hajat és fekete szemet írtatok (gyerekkoromban magam is így gondoltam, mivel családilag ez volt a helyzet), miközben pl az EMIH vezetõ rabbija, Köves Slomó göndör ugyan, de vöröshajú és kék szemû. És van az EMIHben még egy rabbi szintén vörös, kékszemû, egy, akinek a haja mé világosabb, sima és szintén kék szemû.

Feloldás: másik tipus, a "galiciáner", õk (többnyire) vörös, göndör hajú, kék szemûek. De ezen kívül van mindenféle, ahogy arcvonásilag is.

Goldmund73, rosszul tudod.

Szent-Györgyi Albertet (így, kötõjellel) úgy szokták emlegetni, mint a "magyar" nobeldíjasok (számszerint 17) közül az egyetlen nem zsidó. Nézz utána a származásának.

Szentágothai János:

Apai ágon erdélyi szász, anyai ágon székely származású - [link] - Czeizel Endre: Tudósok – gének – tanulságok. Galenus Kiadó, Budapest, 2006. 335–343. o

( A szász az nem zsidó :) )

Bartók Béla családfája nemesi eredetű, és 1635-ig vezethető vissza. Édesanyja német származású. ( A német sem zsidó :) )

Viszont Kabos László tleg zsidó volt, ahogy a "nagy" Kabos, KabosGyula és a kardvívó olimpiai bajnok Kabos Ede is. Persze, Kun Béla is, Verebes is, Gálvölgyi is, legalábis rádióban többször hallottam tõle erre utaló megjegyzést. Petőrõl, Jusztról nem tudom, lehet, viszont Gálvölgyirõl jut eszembe: Rodofo (bûvész) is zsidó volt.

2019. szept. 7. 22:46
 12/12 anonim ***** válasza:
39%

Ugy latszik Goldmund 73 nak minden sikeres vagy hires egyen zsido

Errol Sam Snead orokzold mondasa jut eszembe " if you are are not thinking about pussy, you are not concentrating "

2019. szept. 8. 04:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!