Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon unatkoznak az...

Magyarországon unatkoznak az idősek, vagy mi a problémájuk?

Figyelt kérdés

Egy tervező cégnél dolgozom, elég nagy hajtás van.

Ma 15 perc azzal ment el, hogy bejött a szomszédban élő nyugdíjas nő számon kérni minket, hogy miért előttük van a szelektív hulladékunk. (azért, mert az autó eltakarja a mi felünkön, és nem veszik észre a kukások). Az előttük lévő zöldterület sarkán van, épp csak kicsit lóg be telkükre.

De nem ez a lényeg, hanem hogy normális ember nem hiszem, hogy nekiáll azon problémázni, hogy havonta 1x kb.2 órát egy papírdoboz belóg 50 cm-re a telkére.

Azért teszem fel a kérdést, mert több ilyen eset volt, pl. pár hónapja leszállok a bicikliről, hogy áttoljam a zebrán, és megnyomta a gombot, h zöldre váltson. Erre beszól egy nyugdíjas nő, hogy ne nyomkodjam, menjek csak át piroson, mit képzelek.

olyan is volt, hogy szintén idős nő a bicikliúton keresztbe állva a biciklijével beszélget, és mikor megkérem, hogy álljon arrébb, még neki áll feljebb.

olyan, mintha direkt keresnék a konfliktust, de ami igazán elképesztő, hogy milyen arrogáns, kötekedő stílusban beszélnek velem.

2019. szept. 5. 08:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
62%

Jah, nálunk is mindennapos hogy a bicikli utat eltorlaszolják. Ott kell beszélgetni.

Vagy mondjuk a Tescoban beállnak egymás mellé nagy bevásárlókocsival - teljesen elállják az utat, és a fele sort eltakarják. Ha esetleg pont arról a részről kellene valami akkor én vagyok a bunkó, mit képzelek magamról hogy megzavarom őket.

A buszozást inkább fel se hozom..

Biciklivel is a legtöbb nem a bicikli úton/út szélén, hanem az út közepén a kocsik között megy. Ha át akar menni a másik oldalba, nem száll le és használja a fél méterre lévő zebrát, hanem feltartja a kocsi sort.

Vagy mondjuk fogorvosnál, szemészeten való sorban állás is jó. Időpontra megyek dokihoz, de még az utánam érkező időpont nélküli is természetesnek veszi hogy beáll elém. Ha a doki kitessékeli/ beszólók hogy húzzon a faxxba, még háborog.

2019. szept. 5. 10:16
 12/21 A kérdező kommentje:

"Ha társasházban laksz, meg rádszállnak, hogy segíts, meg ellenőrizgetnek, hogy mit csinálsz, miért vagy otthon...stb"

ez olyannyira igaz, hogy amikor Bpn laktam albiban a főiskola alatt, egy nyugdíjas tanító egyfolytában vizsgáztatott, mert be akarta bizonyítani, hogy a főiskolások buták.

Amikor nem voltam Bpn, képes volt népszámlálási biztosnak kiadni magát a lakótársamnak, és benyomulni a lakásunkba.

2019. szept. 5. 11:05
 13/21 anonim ***** válasza:
35%

#10:

Senki nem támadta a kérdezőt, nem tudom, ezt honnan szűrted le.

2019. szept. 5. 11:31
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
nekem is elegem van már a sok nyuggerből, a postán tolakodnak, az utcán kötekednek, udvariatlanok és rosszindulatúak.
2019. szept. 5. 12:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, az ilyen nyugdijasokat eléggé szájon kéne vágni, hogy legyen mivel foglalkozzanak. Igazuk van azoknak is, akik ellened szóltak. Túl sokat foglalkozol velük. Ha nagyon felhúz, odaszólsz neki, hogy "maga hülye", és annyi. továbbmész. Kit érdekel, hogy utána mit kiabál. Nem kell nyalni a seggüket, csak azért, mert ők öregek
2019. szept. 5. 12:46
 16/21 anonim ***** válasza:
17%
Jobb esetben egyszer mindenki lesz idős, sosem tudni, ki hogyan épül le arra az időszakra.
2019. szept. 5. 13:14
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Mo.-n mindig mindenki mindenbe szeret beledumálni, akár ért hozzá, akár nem. Emellett mindenki szeret a másikba belekötni indokkal, indok nélkül egyaránt.
2019. szept. 6. 20:56
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ilyen kötekedő idősek megkeseredettek. Ezt több dolog is okoz(hat)ja:

– nem túl fényes nyugdíjukból a kajára-rezsira is alig futja (vessük ezt össze pl. az utazgató, a spanyolországban házat vásárló, és ott „tengődő” angol, német nyugdíjasok életformájában),

– nincs társaságuk, így befordulnak (valamint kontroll sincs, aki rájuk pirítana), pl. meghalt már a házastárs, barátaik meg nemigen voltak (az is jellemző itthon, hogy a családalapítás után sokan megszakítják a kapcsolatot a barátaikkal)

– nincs dolguk, ezért befordulnak (nincs unoka, aki lekötné őket, aki miatt fontosnak éreznék magukat, vagy pl. nem elég intelligensek hozzá, hogy felismerjék, az embernek muszáj valamit csinálnia ahhoz, hogy ne omoljon össze az önbecsülése, így csak ülnek a sorozatok előtt naphosszat)

– a korral általában csökken az emberekben a szorongás, hogy kimondják a véleményüket (hiszen ha úgy érzed, a halá l felé lépdelsz, ki a frászt érdekel, mit gondol a másik rólad).

Hozzáteszem, a környezetemben lévő 70–80–90 évesek pont nem ilyenek, hanem igazán jó fejek. De a kiállhatatlanokról a fentieket gondolom, és sajnálom is őket ezért… és nagyon bízom benne, hogy én nem leszek ilyen majd. ;)

2019. szept. 9. 12:25
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

(előző vagyok, egyrészt bocs a sok elírásért, másrészt még kihagytam valamit)

– jó eséllyel szenvednem valamilyen krónikus nyavalyában, itt fáj, ott fáj, ami szintén nyilván nem javít a kedélyen. (Az is lehet, hogy a kevés nyugdíj miatt nem tudják normálisan kezeltetni ezt, marad nekik az OEP-finanszírozott hullagyárak felkeresése.)

2019. szept. 9. 12:28
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
A nyuggerek tök gügyèk, tisztelet a kevés kivételnek. A komcsi rendszer teljesen elbolondította őket.
2019. nov. 23. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!