Miért nem egy idősebb hajléktalannak adunk pénzt, miért egy olyan jó szituált embernek aki hegedül vagy énekel, stb?
Mert a zenész legalább tesz valamit a pénzért.
Amúgy akartam adni ételt ilyen hajléktalannak, de elhajtott, hogy neki pénz kell.
Zenészeknek szoktam adni és egy férfinak, akiről tudom, hogy jár dolgozni, hogy kitörjön és ellássa a kutyáját.
Másnak miért adjak? Nekem se adnak idegenek a semmiért.
én azoknak szoktam adni akik vidám zenét játszanak emiatt felvidítják az arra járókat
az ilyen "adjanak kérem" típusúaknak SOHA nem adok, bármennyit is adnék neki mindig ott koldulna
sokan képesek lennének dolgozni, nem csak a fiatal tud dolgozni, mégis inkább kiáll koldulni, KÉREGETNI! annak adok aki "meg is dolgozik" a pénzért és nem csak várja az alamizsnát
Az ember olyan, hogy szívesebben teszi olyan helyre a pénzét, amelyen meg is becsülik azt. Akkor is, ha az onnantól már nem az övé.
Ha megfigyeled, szívesebben vásárolják meg az emberek ugyanazt a terméket egy gazdagabb cégtől, mint egy csóról. A hajléktalannál sajnos felvetődik a gondolat, hogy rövidesen a pénzed egy kocsma tulajdonosánál fog kikötni, alkoholért cserébe.
Az utcazenésznél ugyanakkor azt látod, hogy tettvágya van, módszere, amivel pénzt szeretne keresni. Egy ilyen embernek azért adnak szívesebben pénzt, mert abban bíznak, hogy felelősebben használja fel a saját céljaira, ergo az adományozással jót tesznek vele.
Nem! Én nem azokról beszélek, akik a pénzt akarnak. Tudom a legtöbbje csak piát akar, de én nem azokról beszélek, persze ezt így nehéz kiszűrni, de ha nem is kérdezünk nem tudjuk melyik az a hajléktalan, de persze nem mehetünk oda minden hajléktalanhoz.
Ahhoz milyen tudás kell aki csak az út szélén áll és kéreget? Mert még annak is van lakása, és hamarabb adnak egy olyannak pénzt, mint egy hajléktalannak az aluljáróban. Mennyi ilyet látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!