Akik megosztják pl. most az Amazonban tomboló tüzet és annak következményeiről az irományokat, azok mit éreznek?
Gondolok itt arra, hogy ezzel ők azt gondolják tettek valamit a Földért?
Csak nekem tűnik kétszínű cselekedetnek? Ha csak 1000 Ft-tal is, de támogatják, akkor azt mondom rendben, tett valamit ossza meg másokkal is, hogy tudják mit kell tenni és támogassák.
De akik csak szimplán megosztják, hogy nagy a baj, azok elégedettséget éreznek? Ez a cselekedett egyfajta védekezés?
Értem, hogy figyelem felhívás. De ha már megosztom, hogy nagy a baj és mások is segítsenek, akkor én is segítek, nem? Mert szerintem mindenki csak megosztja és ezzel boldog, mert ő segített. Miközben nem tett semmit.
Akik meg segíteni akarnak, azokhoz úgyis elér az információ.
Ne értsetek félre, nincs baj, ha valaki megoszt valami információt.
Pl. eltűnt a Gizi néni és megosztjuk a képét, hogy minél több emberhez eljusson és ha úgy van felismerje. Ezzel segítséget nyújthatunk.
De az erdőtűz, attól még lángolni fog, hogy megosztom.
engem is idegesít, megosztja a majom, mert mások is megosztják, meg megjátssza, hogy együtt érez, aztán ennyi.
Ezzel nem változik semmi, ugyanúgy ég az Amazonas, a megosztó meg éli tovább az életét.
Ha pénzt küld, vagy ténylegesen is tesz valamit, az más, de egy megosztás nem oldja meg a problémát
Egyszerű szellemi önkielégítés csak.
Ugyanis Kispistike Lujzika ül a facebook előtt. Meglátja ezt a posztot. Elszörnyűlködik és továbbadja, nagy diadalittasan.
El fogja oltani ezzel a tüzet?
Történni fog-e bármi?
A profitéhesek emiatt vissza fogják fogni magukat a világ másik felén?
Mindegyik kérdésre egyértelmű NEM a válasz.
De legalább generált egy valag adatforgalmat, amiből ha jó sok van, sok áramot igényel, az pedig energia, stb stb stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!