Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is érez így a változásokka...

Más is érez így a változásokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy felmondtam a munkahelyemen mert folyamatosan azt éreztem hogy nem halad előre az életem, hogy nem fejlődöm inkább csak vissza. Szóval felmondtam S majd megyek külföldre dolgozni illetve emellett egy képzésnek is nekikezdek. Buzog bennem a tettvágy, tevékeny embernek gondolom magam aki keresi a lehetőségeket.

Ugyanakkor néha rám jön a para is hogy rosszul döntöttem. De aztán rájövök hogy sosincs késő változtatni illetve ha azon a helyen nem éreztem jól magam mégiscsak jól tettem hogy új dolgokba vágtam bele. Szóval a kettősség bennem van. Más is van így ha nagy változások történnek az életében?

2019. aug. 20. 08:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szinte teljesen ugyanilyen szitu előtt állok most.

Szeptembertől nem csak, hogy munkahelyet váltok, de el is költözök Budapestre, egy vidéki kisvárosból.

Nagyrészt ugyanezek a dolgok motiváltak engem is: hosszú ideje azt éreztem már, hogy egy mókuskerékben élek, és nem haladok előre az életben, csak ugyanazokat a köröket futom újra és újra. A szakmáimban itt nem fogok tudni dolgozni, plusz a baráti kör nagy része is szétszéledt, szóval nem igazán van már semmi, ami itt tartson. Az idő meg csak telik, borzasztó gyorsan.

Ennek ellenére mégis sokszor elbizonytalanodok. Kisvárosi embernek tartom magam és születésemtől fogva itt nőttem fel, ezért bármennyire is logikusnak tűnik ez a lépés, nem vagyok biztos benne, hogy nem fogom majd megbánni és visszavágyni ide, pár hónap után.

De szerintem inkább jobb számot vetni ezzel a lehetőséggel is, hogy ne érjen minket váratlanul, minthogy felvennénk a rózsaszín napszemüveget és naivan azt hinnénk, hogy nem érhet minket semmi érzelmi megterhelés, aztán meg majd jön a pofáraesés a semmiből.

Egyébként minden más nagyobb változással is hasonlóan szentimentális és érzékeny vagyok. Nem mondom, hogy képtelen vagyok alkalmazkodni hozzájuk, de mindig megvisel az átállás. A jól megszokott dolgok adnak nekem egy erős biztonságérzetet.

2019. aug. 20. 10:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Teljesen én is így érzem. Minden más lesz, munka, ország, plusz újat tanulok. Egyébként én nagyon körül járok mindent, sokszor átvizsgálom a helyzetet. De ennek ellenére is izgulok s van bennem félsz.

Mokuskerekben élek én is s szeretnék fejlődni elsősorban ténylegesen jó fizetést kapni ami jár.. családot akarok idővel S most kell meglépnem úgy érzem. Csak hát igen nehéz.

Te is belevágsz akkor mindezek ellenére ugye?

2019. aug. 20. 10:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Engem teljesen leblokkol az ilyen stressz. Két hónapja nem jelentkeztem munkára, alkalmik jönnek csak.
2019. aug. 20. 10:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok.

Igen, mindenképp belevágok. Muszáj, ha nem akarok a mostani állapotomba bekattanni. Félni persze továbbra is félek, de ugyanakkor tudom, hogy nagyon sok új dolog és lehetőség vár BP-n, amit itt nem feltétlenül kaphattam meg, és ebből elég motivációt tudok meríteni :)

2019. aug. 20. 12:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Engem nem blokkol le csak kicsit rám nyomja a stresszt a mindennapokban míg várom hogy beinduljanak a dolgok ugye.
2019. aug. 20. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!