Karrier, vagy anyagi szinten mit szeretnétek elérni az életben? Pocsék önéletrajzzal nehéz elhelyezkedni - ha jönne egy jó lehetőség megragadnátok?
Én saját szigetet szeretnék a Karib-tengeren, de nekem mindig meredek elképzeléseim voltak :) Alapvetően beérném egy családi házzal, ahol jól ellennénk a leendő párommal, gyerekeinkkel.
Vállalkozó vagyok, titkárnőt kerestem, azt a jelentkezőt vettem volna fel, akinek mondhatni a legpocsékabb önéletrajza volt (névtelen suli, sok rövid egyszerű munkahely, se jogsi, se nyelvtudás), mert dolgozott több konkurenciánál, és az információ hasznos árucikk...
Lényeg, hogy az illető elvállalt egy másik "nem nyugdíjas" állást (kórházi mosoda), és egyszerűen nem értettem miért nem ragadja meg a lehetőséget, hogy egy normális helyen dolgozzon?
Egyébként ki lehet röhögni a 300 nettót. Volt, hogy 580 volt a nettóm, de azt a munkát utáltam. Az én igényeimet a 300 is fedezi, és ezt a munkát imádom csinálni.
Tudjátok, nem csak az a gazdag ember, akinek sok van, hanem az is, aki kevéssel is beéri.
Egyébként biztosan eljön majd az az idő is, amikor csak Porsche S4esek fognak járkálni az utcán, mindenki felsővezető lesz Msc diplomával, évente 3x jár luxusnyaralásokra, magas szinten fog majd valamilyen sportot űzni, és rengeteg szabadidejében luxusvellneszezik.
De én ezt már nem hiszem, hogy ki tudom várni sajnos...
Amúgy én kérek elnézést, hogy ilyen igénytelen bunkó vagyok, hogy ennyivel beérem.
De nekem egy gyönyörű téli napfelkelte pl a Csóványoson 50 km gyaloglás után nagyobb örömet okoz, mint másnak a prrscheban feszíteni, és azt sasolni, hogy ki nézi meg, hogy mekkora király ő.
30 felett vagy?? Hú ez durva. Az írásod stílusából ítélve egy 18-20 éves sulisnak hittelek. Úgyhogy van még mit tanulnod a könyveidből, mert ha annyira komoly embernek tartod magad, nem jönnél ide tini stílusban beszólogatni másoknak.
#11: Felesleges magyarázkodnod, mert úgyis bele fog kötni valamibe Mr.Tökéletes. Sokkal szimpatikusabb a Te hozzáállásod minden tekintetben.
2 dolog:
Akinek a "bilibe lóg a keze" azt vagy támogatni kell a céljai elérésében vagy hagyni kell h elérhesse ha nem tudunk segiteni vagy csak lehúzzuk.
Aki a "reális" céljait akarja megvalósitani azt nem kell lenézni h csak akkorát mer álmodni, mert ezt tanulta meg.
Őt is támogatni kell a céljai elérésében vagy hagyni kell h elérhesse ha nem tudunk segiteni vagy csak lehúzzuk.
1, Karrier tekintetében azt, hogy végre alkalmazhassam azt a tudást, amire egy rakat pénzt nemrég kib×tam, ezzel önállóbb munkám legyen (tehát ne 20 ember kötelékében tevékenykedjek). Anyagi tekintetben olyant szeretnék, hogy az alapvető dolgokat meg tudjam venni, a számlák rendezve legyenek, és tudjak tartalékolni.
2, Igen, megragadnám, sőt azon gondolkodom, hogy az eddiginél anyagilag nem annyira kedvező helyre is mennék, csak innen el végre.
Bingò 13-as pont erre céloztam.
Te érted végre amit akartam mondani.
De látod kapni fogod te is a savat sajnos,ez a balkán.
Nekem van haverom aki helikopterről álmodik,soha nem nevettem ki,ès tuti meg is csinálja,van aki jachtra vágyik.
Egyiket se hùztam le sőt hálistennek ilyen céljai vannak, segítek is nekik ha kell.
Kívánom is èrje el sőt többet is a kérdező is ha szigetet akar és tesz érte,legyen is neki sőt mèg több minden.
Ilyen hozzáállás kellene.
12-es te meg gondolkodj el,de tudom 13-as is majd kapni fog,előre látom.
Meg ő is kisiskolás lesz a szemetekben.
Az emberekkel az a baj nem gondolkodnak.
Ès fogalmuk sincs mit akarnak hova tartanak.
Amit az emberi képes kigondolni azt meg is fogja valósìtani - Napoleon Hill
Akár elhiszed kèpes vagy rà akár nem,mindig igazad lesz - Henry Ford.
Köszönöm a válaszokat, bár kicsit eltértünk a témától :) Még mindig nem értem, miért vállalta el a mosodai alja munkát (minimálbérért vért és sz..t mosni 6 általánosos kollégákkal) a kényelmes irodai állás helyett...
Amúgy 29 vagyok, és a terveim megvalósításában ott tartok, hogy van egy megfelelő telkem (tökéletes helyen van, gyönyörű kilátással), ahová lehetne építeni a házikót, de még 2 évig nem szeretnék ekkora összeget kivenni a vállalkozásomból, illetve a CSOK is benne van a pakliban annak ellenére, hogy épp nincs barátnőm :)
Ingatlannal üzletelek, amiből bármi lehet, mivel nincs határ (segédmunkás vagy IT-s órabérben dolgozik, de ingatlant 100 millióért is lehet venni, és továbbadni 120-ért 2 hónap múlva), de a Karib-tengeri szigetet későbbre tervezem, kellemes lenne ott tölteni a nyugdíjas éveimet :)
"Még mindig nem értem, miért vállalta el a mosodai alja munkát (minimálbérért vért és sz..t mosni 6 általánosos kollégákkal) a kényelmes irodai állás helyett..."
Talán azért mert borzasztó unszimpatikus voltál neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!