Hogyan tudnék odafigyelni, koncentrálni?
Nagyszerű munkám van, és szeretem. Előre leszögezve.
Pincér vagyok, egyelőre másodszámú és van egy főpincér nevezzük Jánosnak.
Jani, nagyon jó humorú, nagyon jól kijövünk, nem munkatársak vagyunk, hanem inkább haverok. Az étterem előkészítése a vendégelésre 09:00-kor kezdődik, 11:00-tól pedig csak özönlenek a vendégek. Ebben az étteremben 60~ férőhely van és 3-an, esetleg ketten vagyunk pincérek. Ha hárman akkor is az egyik még tanuló.
Én viszont nem tanuló vagyok, mégis vannak olyan napjaim, hogy nem tudok odafigyelni és semmirekellő a koncentrációm. Egyszerűen elmegy a figyelmemből, olyan dolog, ami FONTOS. Példa:
Kisasszony jön, kér XY dolgot, elkészítik, szép mosollyal odaadom a számlát 1800 Ft. Erre Jani jön, nem akarok beleszólni, de csomagolást nem számoltál fel. Kicsit ledöbbentem, hogy ilyen hibát vétettem, semmi gond 60ft, majd a borravalóból álljuk főnök veszteségét. Viszont ez csak az első hiba volt és 11 után vagyunk 10 perccel. Ezek után SOROZATBAN jönnek olyan hibák, amit egy kezdő tanuló hibázik és valamiért teljesen kimegy az én világomból az információ. Felveszem az italrendelést, és elfelejtem. 1 perce mondtak el valamit, de nem értettem (de ez mindig minden hozzám intézett mondatnál).
Ilyen hibákat vétve, eléggé frusztráló nekem is és Janinak is.
Esetleg valakinek tippe lenne, vagy bármi tanácsa, h az információk miért maradnak ki a dologból?
+
Mostanában fogok jogosítványt szerezni, ugyanez van szintén ott. Néha olyan napjaim vannak, hogy észreseveszem, de egyirányú utcában az út közepén megyek. Vagy egy lámpát észresem veszek.
De ezek mind munkában, mind vezetés közben csak ritka napokon fordul elő.
Jó képességű ember vagyok, mindent hamar tanulok meg és nem vagyok buta se. Sok minden megragad, és nyelveket is beszélek. Mindig bízom magamban, önbizalmam sosem lankad és kipihent vagyok mindennap. 8-10 órát alszom. Szoktam gyümölcsöt és vizet is inni, bár az utóbbit ritkán. Sportolni szintén foci-gördeszka-freestyle görkorcsolya.
Azt hiszem ennyi minden rólam és a problémámmal elég, hogy valaki segítsen rajtam.
22/F
" Felveszem az italrendelést, és elfelejtem."
Totálisan alkalmatlan vagy pincérnek, keress más szakmát. Pincérként egyetlen dolgod van, hogy felvedd a rendelést és kividd ha kész. Ha még kedves is vagy, borravalóval honorálják. Nekem esküszöm a halálom mikor kérek egy étterembe egy italt és nem hozzák ki.
Azért azt nem úgy gondoltam, hogy teljesen kimegy a fejemből, hanem csak más dolgok lesznek listán előrébb és idővel jut eszembe.
Egyébként már 3 éve ebben vagyok, és köszönöm a jótanácsot a problémám megoldására jk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!