Simán csak tapasztalat. Aki már 1. év után reklamál, hogy nem ezért jött, nem tetszik neki a képzés, nem érdekli, azok ritkán csinálják végig.
Ami érthető, mert minek akarna bárki is olyan szakkal bajlódni, ami nem érdekli.
Ennek persze két módja van. Elegánsabb mód, hogy saját magam távozom és keresem meg azt ami tényleg érdekel.
Kevésbé elegáns, mikor a 3/3-as tárgyak, meg elégségesnél kevesebb kredit miatt tesz ki az egyetem.
Amúgy miért csinálod a szakodat? Ez most tényleg érdekel, mert nem értettem soha se az olyanokat akik viszonylag gyorsan észreveszik hogy baromira nem nekik való egyadott szak, de azért mégis csak folytatják.
Egy jó szaki jól tud keresni, és ha élveznéd is a fizikai melót, akkor az a te tereped.
Én is vágynék egyetem nélkül olyan fizetésre amit egy kazán szerelő összeszed, csak én az azzal járó munkát nem szeretném.
12: Olyan intelligens válaszokat adsz, hogy csak azok alapján csodálom, hogy egyáltalán bekerültél egyetemre.
Miért buknál ki ezen kívül egy év után? Azért mert most értél el arra a szintre, hogy megcsináltad a bevezető tárgyakat az egyetemen és a következő évtől kezdődik csak a java (na nem a programozás), és te már most ott tartasz, hogy panaszkodsz a szakról amire jársz, nem bírod az embereket az egyetemen mert ő nem akkora királyok, hogy félmeztelenül vagy csöves módon szakadt ruhában káromkodva vergődjenek a városban. Te pedig mint mondtad, azok között akarsz lenni. Tehát jelenleg ott tartasz ,hogy nincs okod ott maradni az egyetemen és nem is érdekel. Ebből bukás lesz.
Haha, te tényleg proli vagy! 😃
De figyelj... inkább legyél kutyák királya, mint királyok kutyája. Szóval legyél te a prolikirály! Végezd el azt az egyetemet!
Én egyetemet végeztem, de prolinak tartom magamat. Ezek miatt:
1. Igaz, hogy szellemi munkám van, de alkalmazottként dolgozok, amit én csinálok azt milliók csinálják, és ugyan most épp nem egy nagy open office-ban, de olyan is volt. Mindez nem tekinthető másnak, mint szellemi szalagmunka, a proletár szó simán ránk illik, akik ezt csináljuk.
2. Nem tartozok a középosztályhoz, kis lakótelepi lakásban élek a feleségemmel, van egy Dacia-nk, van némi megtakarítasunk, de egy családi ház vagy egy 70 négyzetméterea belvárosi lakás simán megfizethetetlen számunkra.
3. Egyáltalán nincsen komoly kapcsolati hálónk, ami a középosztályra amúgy jellemző.
4. A hobbijaink sem kimondottan középosztálybeliek. Oké, túrázunk, magashegységekben is, de nem tudok síelni, soha nem vitorláztam, nem lovagoltam. Középosztalybeli ismerőseim közül ebből a 3-ból biztosan megvan egy.
Hozzáteszem még, hogy nem csak én, a diplomások többsége proletárnak tekinthető, egyszerűen azért, mert a középosztály ma Magyarországon nagyon szűk, a lakosság kevesebb mint 5%-át teszi ki.
Ne oltsátok a kérdezőt, attól, hogy valakinek az egyszerűbb életmód szimpatikus, el tud végezni egy egyetemet.
Én is végeztem egyetemet, három nyelvet beszélek, sőt öltönyös üzletemberként dolgozok. A munkámat jól végzem, jól keresek, ettől függetlenül ahogy véget ér a meló, veszem fel a melegítőt. Ha baromi meleg van, simám leugrok félmeztelenül is a kisboltba. A céges bulikon kb. a hideg ráz, mert kb. a ki a nagyobb businessman sznob farokméregetés megy. Ahogy tudok, lelépek onnan, felhívom pár haverom és berúgunk valami kis kocsmában. A haverjaim nagy része is szakmunkás.
Attól, hogy valaki egyetemet végzett, vagy szellemi melója van, amit esetleg szeret is, még nem biztos, hogy szociálisan is beleillik az adott közegbe. Én tökéletesen értem, amiről a kérdező beszél.
Én nem vagyok igényes ilyen szempontból.Nem szoktam ruhákat venni.Ugyan azokban a ruhákban jarok évek óta.A kabátomat már vagy 5-6 éve hordom.Van egy szakadt cipőm,amit emlékszem,hogy már általános iskola végén is hordtam.Sokszor lyukas vagy szakadt pólókat is felveszek.Meg sokszor szégyenlek felvenni egy márkás ruhát is,mert hátha pénzesnek gondolnak.
Ha átjön egy haverom,akkor 1-2 cuccomat el is szoktam dugni,nehogy meglássa hogy nekem ilyen is van.
Szóval öltözködés terén egyáltalán nem vagyok igényes.De kajára sokat költök,mert szeretek jókat enni.
“Amúgy miért csinálod a szakodat? Ez most tényleg érdekel, mert nem értettem soha se az olyanokat akik viszonylag gyorsan észreveszik hogy baromira nem nekik való egyadott szak, de azért mégis csak folytatják. “
Mert akartam egy diplomát meg jól akartam keresni.Amúgy őszintén,nem arra a szakra mentem,ami ténylegesen érdekelt volna.Mert azzal nem biztos hogy el tudtam volna helyezkedni és rosszul kerestem volna vele.Szóval olyat választottam ami jól fizet,mint a gazdasági szakok.Viszont ez a szak meg az egész üzleti terület egyáltalán nem fekszik nekem.Tényleg nem leszek vele jó szakember,ezt elismerem,talán elhelyezkedni se fogok,mert a versenyben biztosan alulmaradnék a csoporttársaimmal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!