Az emberek többsége miért nem tud a tévétől elszakadni?
Hétvégén akár 14 órát is ülnek a tévé előtt, hétköznap is legalább 5-6 órát. Még ha értelmes műsorokat néznének (ilyenek ma már szerintem nem léteznek), akkor is bőven elegendő lenne napi 30-45 perc, de ők ráadásul teljesen értelmetlen szappanoperákat (a sima sorozatok is azok), valóságsókat, meccseket néznek.
Szó szerint ott élik az „életüket” a tévé előtt, nehogy kimozduljanak, nehogy olvassanak, nyelvet tanuljanak, vagy valami értelmes hobbiba fogjanak...
Sőt, lehetne b e s z é l g e t n i is...
Mer' az olyan jaó kényelmes. Sem testi, sem lelki megerőltetést nem kíván, csak le kell rogyni a kanapéra és tágra nyílt szemmel bámulni, befogadva a képernyőről tóduló fost. Lehetne persze értelmes műsorokat is nézni, de az nem olyan jó. Gyön az információ, a melótú' megfáradt proliagynak be kellene fogadnia, össze kellene raknia, meg kellene értenie - á, az olyan nehéz. Ellenben ha a valóvilágba' Csődörlőcs jó alaposan elkeni Puncika száját, azon nem kell gondolkodni, azt biztosan érti. Azt is, ha a sorozatba' Hoszéármándó részegen verekszik, mert az is egyszerű. A meccsel sincs sok baj, a túljátszott műesések látványosak, a gólt is észre lehet venni könnyen, közbe' meg még okos is lehet a néző.
Kimozdulni? Á, az nem a prolinak való. Letudta a melót, hazamegy, ő már nem akar kimozdulni sehová. Ahhoz meg kellene mosakodni, fel kellene venni a tiszta ruhát, azzal csak a baj van. Meló után koszosan, büdösen, borostásan nyugodtan lehet fetrengeni a TV előtt a kanapén, az pon'jó. Az se baj, ha néha böfögik vagy fingik egy nagyot a delikvens, míg ha elmennek valahová, lehet, hogy megszólják miatta.
Az olvasás sem jó. Az szellemi erőfeszítést igényel. Meg kellene keresni az olvasószemüveget, fel kellene kapcsolni a villanyt, aztán tudni kellene olvasni, össze kellene rakni a sztorit, emlékezni rá, mi volt az előző oldalon - de há' ollyan fárasztó a melaó, há' nekem nincsenn mán energijám ilyenekre, örülök, hogy élek.
Tanulni? Én már nem tanulok, émmá' öreg vagyok, nekem nem fog az agyam meg fijatalon is képtelen vótam a nyelveket. Nekünk még oroszt keletett, utáltuk is, nem is tudok belülle semmit. Jó, mondjuk az is igaz, hogy többet jártunk a szakmunkás mellé az Ibolya presszóba, mint magába az iskolába, de akkor is, én mán nem tanulok semmit, mán csak ez a kis idő teljen el a nyugdíjig, osztán éngömet hagyjanak békén.
Ez a hobbi meg az irodisták hüjesége, én ilyennel nem foglalkozok. Én lehúzom a 12 órát a gyárba', én ha hazaérek, örülök, ha mán nem köll csinááni semmit, csak jaól fekszek itten a TV előtt, itten legalább megnyugszik meg megpihen az embör. Csinálja eztet a kézműveskedést, túrázást, fotózást a sok irodista, azok csak lógassák a lábukat hetfütűl péntekig nyóctul négyig, de pénteken már húznak el kettőkör, én meg ottan rohadok hétfőtül vasárnapig éjjel-nappal, rohangálok, min' a hüje. Én nem fogok itten hobbizgatni.
Nem csoda hát, hogy ennyien imádják a TV-t. Egyszerű, könnyen elérhető kikapcsolódás.
Szeretnék én leülni a tv elé,hogy egy jó filmet megnézhessék reklámmentesen. De nem adnak jó filmeket,vagy csak nagyon késő este vagy 10-30reklámmal. (Nem online akarom nézni, hanem a tv-ben, műsorként. Az is egyfajta varázs)
Minden más moslék, népbutító viszont megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!